Fondatorul Microsoft, Bill Gates, donează încă 20 de miliarde de dolari pentru propria fundaţie caritabilă

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, donează încă 20 de miliarde de dolari în fundaţia pe care o conduce alături de fosta lui soţia, în timp ce promite că va majora sumele alocate de fundaţie cu 50%.

1207 afișări
Imaginea articolului Fondatorul Microsoft, Bill Gates, donează încă 20 de miliarde de dolari pentru propria fundaţie caritabilă

Donaţia vine în contextul unor provocări majore la nivel global în ceea ce priveşte lupta cu bolile, inegalitatea şi sărăcia, potrivit FT, citat de ZF.

Mutarea lui Bill Gates va majora finanţarea Fundaţiei Bill & Melinda Gates cu 40%, ceea ce îi va permite celei mai mari organizaţii filantropice din lume să crească sumele pe care le cheltuie anual de la sub 6 miliarde de dolari înainte de pandemie la 9 miliarde de dolari până în 2026.

În ianuarie, fundaţia a anunţat că alocările totale de anul acesta se vor duce spre 6,7 miliarde de dolari, nivelul atins şi anul trecut, după ce şi-a majorat cheltuielile pentru a contribui la lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Resursele suplimentare alocate acum de Bill Gates vin în contextul în care pandemia a dus la regrese aproape pe toate planurile pe care s-a implicat fundaţia până acum, a explicat miliardarul într-o postare de blog. Totodată, războiul Rusiei din Ucraina ar putea duce la o creştere a foametei şi ar putea destabiliza ţările sărace.

Mai mult, Gates este de părere că economia mondială a intrat într-un ciclu de creştere redusă, ceea ce limitează abilitatea guvernelor de a lupta cu astfel de provocări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici