Fostă poliţistă olandeză luptă pentru câinii comunitari din România. A mers pe jos 2.000 de kilometri, prin şapte ţări

O fostă poliţistă din Olanda care, impresionată de soarta câinilor care trăiesc pe străzile din România, a mers pe jos, din Utrech (Olanda) până în Bucureşti, într-o călătorie de peste 2.000 de kilometri, aceasta străbătând şapte ţări, conform unui comunicat de presă.

610 afișări
Imaginea articolului Fostă poliţistă olandeză luptă pentru câinii comunitari din România. A mers pe jos 2.000 de kilometri, prin şapte ţări

Fostă poliţistă olandeză luptă pentru câinii comunitari din România. A mers pe jos 2.000 de kilometri, prin şapte ţări

Conform sursei citate, Monique Dubbeldam a plecat din Olanda în 26 august şi timp de două luni şi jumătate a străbătut pe jos şapte ţări din Europa (Olanda, Germania, Cehia, Slovacia,
Austria, Ungaria şi România), în speranţa că efortul ei va sensibiliza autorităţile locale şi că acestea vor lua măsuri pentru ameliorarea situaţiei câinilor fără stăpân din România.

Proiectul se numeşte „Walk for Dogs” şi are ca scop educarea populaţiei cu privire la sterilizarea cainilor, reducând astfel numărul puilor care ajung pe străzi.

Prin acest demers, fosta polişistă vrea să strângă câteva zeci de mii de euro pe care să-i doneze asociaţiilor care se ocupă cu sterilizarea animalelor. În opinia ei, o campanie serioasă de sterilizare ar reduce considerabil numărul animalelor care trăiesc pe stradă, iar în câţiva ani acest fenomen ar dispărea. Monique Dubbeldam consideră că autorităţile locale trebuie să ia măsuri pentru ca cei care au animale de companie să le sterilizeze, prevenind astfel abandonarea puilor pe străzi sau şi mai rău omorârea lor.

Practic, în opinia ei, sterilizarea este cea mai eficientă măsură de a controla numărul animalelor dintr-o comunitate, evitând astfel situaţiile triste cu animale care au fost victime ale unor abuzuri şi acte de cruzime inimaginabile, multe fiind semnalate de mass-media.

Monique este însoţită în călătorie de două dintre căţeluşele ei, Indy şi Faye, ambele în vârstă de patru ani. Cele două căţeluşe au fost adoptate din România, fiind găsite pe o stradă din Bucureşti când erau pui şi duse într-un adăpost, menţionează sursa citată.

„Ne-am antrenat mult în Olanda şi am făcut pregătire chiar şi prin munţii din Germania şi Austria, aşa încât, ne-am descurcat bine pe tot parcursul marşului. Au fost şi zile mai grele căci a plouat şi a fost frig săptămâni întregi, dar am fost bine echipate iar pe tot parcursul drumului, oamenii şi-au deschis uşile caselor şi ne-au oferit un loc gratuit de dormit”, a spus fosta poliţistă olandeză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici