Pentru a avea o viziune de ansamblu asupra paranormalului, Armand Assante a început să citească opera unui filosof român | GALERIE FOTO

Actorul Armand Assante este prezent, vineri, la Dracula Film Festival pentru proiecţia horror-ului fantasy „The Wanderers”. Acesta a declarat că pentru a avea o viziune de ansamblu asupra paranormalului a început să citească Emil Cioran, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1483 afișări
Imaginea articolului  Pentru a avea o viziune de ansamblu asupra paranormalului, Armand Assante a început să citească opera unui filosof român | GALERIE FOTO

Pentru a avea o viziune de ansamblu asupra paranormalului, Armand Assante a început să citească opera unui filosof român

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Filmul „The Wanderers” este înscris în competiţia filmelor de lungmetraj din cadrul celei de-a V-a ediţie a Dracula Film Festival. La proiecţie a fost prezent actorul Armand Assante, care s-a întâlnit şi cu autorităţile braşovene, dar şi cu o serie de cinefili împărtăşindu-le acestora primele impresii despre oraşul de la poalele Tâmpei.

Armand Assante a mărturisit că ideea de a juca în acest film a venit de la un prieten care i-a propus un proiect nou, care explorează un domeniu atrăgător şi aparte, paranormalul.

„Filmul are practic la bază ideea despre energiile care fac parte din univers şi călătoresc prin univers. Ideea în sine se reduce la noţiunea de suflet. Este vorba despre cum un spirit poate afecta spiritul altcuiva şi îl poate lua în stăpânire. M-a atras tocmai ideea cum un spirit poate bântui alte spirite, cum arată de fapt călătoria unui suflet. De fapt toate dramele urmăresc călătoria eroului principal. În acest film este analizat drumul sufletului personajului principal, care doar la capătul drumului îşi dă seama cât de mult a fost invadat de alt spirit. Este de fapt o dilemă a sufletului uman”, a spus actorul într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai destăinuit publicului prezent că pentru a-şi întregi viziunea asupra lumii paranormalului a început să studieze opera filosofului Emil cioran.

„Pentru a-mi întregi viziunea asupra lumii paranormalului am început să citesc Cioran. Sunt o serie de oameni de cultură din SUA influenţaţi de opera acestui filosof român. Opera lui te provoacă să gândeşti în mintea altor oameni, cum poate funcţiona mintea unui personaj de tip Dracula. E ca şi cum ai oglindi adevărul printr-o altă prismă. O filosofie nihilistă e mai degrabă realistă”, a menţionat Armand Assante.

Acesta a mărturisit că, personal, a experimentat această stare de a fi afectat de alte energii.

„Călătoria care ne surprinde pe fiecare dintre noi poate aduce asemenea constatări oriunde în lume. Munca mea de creaţie a adus cu sine şi o călătorie extraordinară. Încerc prin munca mea să nu pierd din vedere actul creator, evident acest lucru aduce un preţ de plătit. Nu tot timpul ieşi învingător dintr-o astfel de călătorie. Filmul se construieşte ca o metaforă în jurul oricărui om care e aruncat în mijlocul surprizelor şi provocării, toţi încercăm să ne controlăm destinul, dar sfârşim prin a fi controlaţi”, a subliniat Armand Assante.

În „The Wanderers”, experimentatul vânător de vampiri Louis Moudon (rolul jucat de Armand Assante) şi companionul său jurnalist ajung într-un izolat sat din Transilvania pentru a investiga misterul din jurul unui eveniment bizar. Alături de călăuza lor, tânăra localnică Sorana, şi de echipa unui reality show, ei vor afla că sătenii se confruntă cu o năpastă cumplită. Louis va trebui curând să înfrunte o descoperire cu totul surprinzătoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici