Fostul ministru pentru Reducerea Sărăciei din Nigeria, acuzat că a deturnat 24 de milioane de dolari

Autorităţile nigeriene au recuperat 24 de milioane de dolari de la fostul ministru pentru Reducerea Sărăciei. Betta Edu a fost anchetată în cadrul unui dosar de corupţie. Ea a fost suspendată din funcţie.

110 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru pentru Reducerea Sărăciei din Nigeria, acuzat că a deturnat 24 de milioane de dolari

Fostul ministru pentru Reducerea Sărăciei din Nigeria, acuzat că a deturnat 24 de milioane de dolari

Ministrul pentru Afaceri Umanitare şi pentru Reducerea Sărăciei a fost suspendat iniţial în ianuarie din cauza presupusei deturnări a sumei de 640.000 de dolari americani. Este vorba despre bani publici care ar fi fost mutaţi într-un cont bancar personal, potrivit BBC.

Preşedintele Bola Tinubu a ordonat o anchetă. Tânăra în vârstă de 37 de ani care conducea ministerul a negat orice infracţiune şi a explicat că transferul într-un cont care nu era pe numele său a fost făcut pentru „implementarea de granturi pentru grupurile vulnerabile”.

Ulterior, ancheta a fost extinsă, iar anchetatorii au investigat peste 50 de conturi bancare. Până în prezent, ei au reuşit să recupereze 30 de miliarde de naira (24 de milioane de dolari).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici