FOTO Cluj: Drajeuri din pudră de turmeric şi afine, cu efect anticancerigen, inventate de o studentă

Drajeuri care protejează organismul uman şi care, datorită ingredientelor folosite, au efect anticancerigen, au fost inventate de o studentă în anul 3 la USAMV Cluj-Napoca. Drajeurile sunt bune şi pentru diabetici sau pentru cei care suferă de boli cardiovasculare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3247 afișări
Imaginea articolului FOTO Cluj: Drajeuri din pudră de turmeric şi afine, cu efect anticancerigen, inventate de o studentă

Cluj: Drajeuri din pudră de turmeric şi afine, cu efect anticancerigen, inventate de o studentă

Ioana Oprea, studentă în anul 3 la USAMV Cluj-Napoca, a declarat, luni, că înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obţinute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea oamenilor pe termen lung.

”Drajeurile Candy Shield sunt sănătoase, fără zahăr, cu adaos de îndulcitor natural, extras din ştevie, pudră de afine şi de turmeric. Am ales afinele şi turmericul pentru proprietăţile lor antioxidante foarte bune şi hepatoprotectoare. În plus, am demonstrat prin studii de laborator că extractul de turmeric distruge celulele canceroase şi inhibă dezvoltarea acestora. Consider că sunt alimente ale viitorului, deoarece, dacă sunt introduse în alimentaţia noastră, în special a copiilor, pot preveni, în timp, dezvoltarea bolilor tumorale, hepatice, a celor celor cardiovasculare, dar sunt bune şi pentru persoanele cu diabet. Înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obţinute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea noastră pe termen lung”, a spus Oprea.

Potrivit acesteia, este indicat ca drajeurile să fie consumate de către copii, până la 4 – 5 pe zi, dar şi de persoanele cu diverse afecţiuni, care pot consuma o cantitate dublă.

Ioana Oprea a afirmat că procesul de producere al drajeurilor durează circa două ore, iar ca ingrediente suplimentare acestea mai conţin ulei de cocos, maltodextrină şi şteviol.

”Pudra de afine şi cea de turmeric se pun în forme după care jumătăţile se lipesc împreună şi rezultă un drajeu în două culori, roz şi galben. Cred că este posibil să găsesc producători dispuşi să introducă această reţetă în procesele de fabricaţie. Oricum, voi iniţia demersuri pentru brevetarea drajeurilor”, a spus Ioana Oprea.

Prorectorul cu cercetarea al USAMV Cluj-Napoca, Dan Vodnar, a declarat, la rândul său, că alimentele viitorului sunt alimentele actuale care vin cu o variantă îmbunătăţită, mai puţină procesare, mai multe substanţe naturale, care provin din surse autohtone.

”Acestea vor aduce un plus de valoare din punct de vedere al principiilor active, pot fi echilibrate din punct de vedere nutriţional”, a spus Vodnar.

Oana Pop, cadru didactic care predă principiile nutriţiei umane la USAMV Cluj-Napoca, a menţionat că ingredientele folosite în drajeurile Candy Shield sunt bogate în principii active, cu efect antioxidant, o altă caracteristică fiind capacitatea antimicrobiană foarte puternică.

”Ne bucurăm că există alternativă, că se poate oferi copiilor un produs sănătos, fără zahăr. Efectul anticancerigen a fost demonstrat prin efectul antioxidant al polifenolilor, care ne ajută să prevenim această afecţiune şi ar trebui să începem acest lucru de mici”, a spus Pop.

Studenta de la USAMV Cluj-Napoca a realizat anul trecut şi bomboane cu efect anestezic şi antimicotic, din extract de cuişoare şi scorţişoară, care ajută la tratarea aftelor bucale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici