Un student de la Harvard şi-a predat lucrarea de disertaţie sub forma unui album Hip Hop

Un student de la Harvard va absolvi prestigioasa universitate cu ”A-”, după ce şi-a depus lucrarea de absolvire sub forma unui album Hip Hop, scrie BBC.

10097 afișări
Imaginea articolului Un student de la Harvard şi-a predat lucrarea de disertaţie sub forma unui album Hip Hop

Un student de la Harvard şi-a predat lucrarea de disertaţie sub forma unui album Hip Hop (Imagine: Shutterstcok)

Tânărul în vârstă de 20 de ani, Obasi Shaw, şi-a intitulat albumul ”Liminal Minds” şi spune că acesta combină ”elemente de poezie engleză cu probleme ale identităţii rasiale din America”. Shaw precizează că inspiraţia i-a venit din cartea ”The Canterbury Tales”, semnată de Geoffrey Chaucer şi totodată din hobby-ul său de a scrie muzică rap, alături de poezii.
 
Munca depusă la lucrarea de disertaţie inedită a durat un an de zile.
 
Anul trecut, albumul audio ”To Pimp A Butterfly” al artistului Kendrick Lamar şi albumul ”Illmatic” semnat de Nas, au fost adăugate în Biblioteca Harvard pentru a sublinia importanţa lor semnificativă.
 
Însă, lucrarea de absolvire a lui Obasi este prima de acest fel din istoria universităţii, care a fost înfiinţată în 1636.
 
 

Obasi Shaw '17 submitted Harvard's first rap thesis, "Liminal Minds," which combines elements of Middle English poetry with issues of racial identity in America. “[African-Americans are] free, but the effects of slavery still exist," says Shaw. "Each song is an exploration of that state between slavery and freedom.”⠀ ⠀ After graduation, Shaw will move to Seattle for a one-year internship in software engineering. As for rap, he’ll keep it as a treasured hobby. “Rap is a genre in which I can say everything I want to say,” Shaw said. “I’ve been writing in different capacities, but I never felt that I found my art form until I started rapping.”⠀ ⠀ #Harvard #Harvard17

A post shared by Harvard University (@harvard) on

 
 
Tânărului i-a venit ideea datorită mamei sale, care a observat cu câtă pasiune fiul său scrie rap şi cântă în campus, în serile de karaoke.
 
Aşa că, în loc să depună un eseu sau o colecţie de poeme, acesta a decis să compună un album audio.
 
Proiectul său a avut mii de accesări online şi s-a viralizat în cel mai scurt timp.
 
Deşi a luat un ”A-” pentru lucrare, tânărul de 20 de ani va continua să facă rap ca hobby, dar va începe peste câteva luni un internship, la Google, în funcţia de inginer de software.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici