FOTO | O vloggeriţă de origine română o ajută pe Greta Thunberg să revină în Europa la bordul unui velier

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg va reveni în Europa, pentru a participa la Conferinţa ONU pe tema Climei de la Madrid, la bordul unui catamaran, alături de o vloggeriţă australiană de origine română.

2022 afișări
Imaginea articolului FOTO | O vloggeriţă de origine română o ajută pe Greta Thunberg să revină în Europa la bordul unui velier

FOTO | O vloggeriţă de origine română o ajută pe Greta Thunberg să revină în Europa la bordul unui velier

Greta Thunberg, o activistă pentru mediu din Suedia în vârstă de 16 ani, a ajuns în august cu un iaht în Statele Unite, pentru a participa în Chile la Conferinţa ONU pe tema Climei. Din cauza protestelor violente din Chile, reuniunea ONU a fost mutată în capitala Spaniei, Madrid, iar adolescenta era în căutarea unui mijloc de transport ecologic din Statele Unite până în Europa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guess what. We’re about to sail @gretathunberg across the Atlantic. 3200nm, with captain @riley.whitelum and crew @_nikkihenderson (and of course @lenny.lavagabonde ). A spontaneous decision to move our home across the other side of the ocean, but I mean we love Europe so we’re looking forward to some Caldo Verde upon arrival 🍵. Setting sail at 7:30 am tomorrow morning EST. You can track our live progress directly at sailing-lavagabonde.com once it goes live tomorrow morning! Woooo wish us luck. We’ll be posting here on Instagram from the satellite phone. The image quality is going to be pretty average though but you’ll forgive us. #sailinglavagabonde #gretathunberg

A post shared by Elayna Carausu (@elayna.carausu) on

Nov 12, 2019 at 3:11pm PST

 

 

Marţi seară, Greta Thunberg a anunţat că a găsit o soluţie. „Sunt foarte fericită să spun că am speranţa de a ajunge la Conferinţa ONU pe tema Climei COP25. Am primit o propunere de a călători din Virginia (SUA) la bordul catamaranului francez La Vagabonde. Australienii Riley Whitlum şi Elayna Carausu, alături de Nikki Henderson din Anglia mă vor traversa Atlanticul. Vom începe să navigăm spre Europa mâine dimineaţă", a declarat Greta Thunberg marţi seară, citată de cotidianul The Guardian.

Australienii Riley Whitelum şi Elayna Carausu călătoresc prin lume la bordul navei La Vagabonde şi postează imagini pe un canal YouTube, scrie Süddeutsche Zeitung. Conform biografiei postate pe un site de profil, Elayna Carausu are 26 de ani, este născută în Australia, dar tatăl ei s-a născut în România, iar mama în Austria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici