Prima pagină » Politic » Dragoş Pîslaru s-a întâlnit cu sindicaliştii din MIPE. Despre ce au discutat

Dragoş Pîslaru s-a întâlnit cu sindicaliştii din MIPE. Despre ce au discutat

Ministrul Dragoş Pîslaru s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Sindicatului „MIPE Normalitate” din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene: „Am discutat aplicat despre principalele lor nemulţumiri şi preocupări: de la volumul de muncă până la salarizare. Vom analiza în detaliu”.
Dragoş Pîslaru s-a întâlnit cu sindicaliştii din MIPE. Despre ce au discutat
Sursa foto: Facebook/Dragoș Pîslaru

„Am avut astăzi (marţi – n.r.) o primă întâlnire constructivă cu reprezentanţii Sindicatului „MIPE Normalitate” din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cărora le mulţumesc. Am fost şi voi fi întotdeauna un susţinător al dialogului social, al transparenţei şi al respectului reciproc — valori fără de care nu putem construi o instituţie eficientă, echitabilă şi performantă. Alături de colegii din sindicat, am discutat aplicat despre principalele lor nemulţumiri şi preocupări: de la volumul de muncă şi lipsa personalului în anumite zone critice, până la chestiuni ce ţin de salarizare, recunoaşterea efortului profesional şi nevoia unui climat de muncă în care vocea fiecăruia să conteze”, anunţă Dragoş Pîslaru.

El afirmă că, zilele următoare, va analiza în detaliu soluţiile posibile, în limitele cadrului legislativ existent şi ţinând seama de contextul dificil al finanţelor publice din România.

„Ne vom reaşeza apoi la masa dialogului pentru a decide împreună paşii următori. Cred cu tărie că doar prin parteneriat şi comunicare sinceră putem face din MIPE un model de funcţionare pentru administraţia publică din România, aşa cum ne dorim cu toţii. Iar acest drum începe prin dialog şi colaborare”, încheie Pîslaru.

Executivul a decis, prin ordonanţa de urgenţă aprobată în şedinţa de luni, limitarea sporului acordat în sectorul public pentru activitatea în condiţii periculoase sau vătămătoare la 300 lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat la locul de muncă respectiv.

De asemenea, concediul de odihnă suplimentar, acordat pentru prestarea de munci grele, periculoase sau vătămătoare, ori activitate în locuri de muncă în care există astfel de condiţii, va avea o durată cuprinsă între 3-5 zile lucrătoare.

„Aceste măsuri au fost luate din necesitatea urmăririi unei politici fiscal-bugetare prudente, care să asigure sustenabilitatea fiscală pe termen mediu şi lung, precum pentru corectarea deficitului bugetar excesiv”, transmite Guvernul.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 1 iulie 2025 şi se aplică până la data de 31 decembrie 2026, potrivit Executivului.