FOTO Super-roiul Local sau Laniakea. NASA publică fotografii realizate cu Telescopul Hubble

  • Laniakea („Paradisul incomensurabil”, în hawaiiană) sau Super-roiul Local, pare o inimă luminoasă. reprezintă un super-roi de galaxii.
  • Aici se găseşte Calea Lactee şi circa 100.000 de alte galaxii din apropierea sa.
  • Punctul roşu din imagine este galaxia noastră, o imagine vizuală care ne arată cât de mici suntem raportaţi la vastitatea Universului.
7549 afișări
Imaginea articolului FOTO Super-roiul Local sau Laniakea. NASA publică fotografii realizate cu Telescopul Hubble

Super-roiul. FOTO NASA/Facebook

Calea Lactee conţine circa 300 miliarde de stele, printre care şi Soarele. Totuşi, este doar un punct mic în Super-roiul. Imaginea cu Laniakea a fost postată de către NASA. 
 
Super-roiul a fost definit în septembrie 2014. La acel moment, un grup de astronomi, printre care R. Brent Tully, de la Universitatea din Hawaii, Hélène Courtois de la Universitatea din Lyon, Yehuda Hoffman, de la Universitatea ebraică din Ierusalim şi Daniel Pomarède, de la CEA Université Paris-Saclay, au publicat un nou mod de a defini super-roiurile în funcţie de viteza relativă a galaxiilor. 
 
O altă imagine impresionantă, postată zilele trecute de către NASA, este a unei galaxii spirale, care străluceşte asemenea unui diamant. 
 
Galaxia se află la circa 68 milioane de ani lumină, în constelaţia Fornax, şi a fost fotografiată cu Telescopul Hubble. 
 
 
FOTO: NASA/Facebook
 
Imagini de pe suprafaţa Planetei Marte 
 
 
 
FOTO: NASA/Facebook
 
 
Contingent de stele tinere şi nori din care se formează stele, în apropierea braţului Constelaţiei Săgetătorului, în Calea Lactee
 
 
FOTO: NASA/Facebook

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici