Antares, steaua-gigant din constelaţia Scorpius, poate fi văzută cu ochiul liber FOTO VIDEO

  • Din când în când, Universul ne face câte o surpriză şi ne permite să-i admirăm stelele.
  • Steaua Antares, aflată în constelaţia Scorpius, va putea fi observată în seara de 16 august.
  • Corpul ceresc se va afla chiar sub Lună.
18084 afișări
Imaginea articolului Antares, steaua-gigant din constelaţia Scorpius, poate fi văzută cu ochiul liber FOTO VIDEO

FOTO Observatoru Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Steaua va fi uşor observabilă luni seară, deşi o vedem cu o întârziere de circa 600 de ani. 
 
În următoarele seri veţi vedea în preajma Lunii o stea strălucitoare. Este Antares, din constelaţia Scorpius, o stea aflată atât de departe încât o vedem cu o întârziere de aproximativ 600 de ani. În seara de 16 august, steaua o să se afle chiar sub Lună”, transmit astronomii de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. 
 

Antares, steaua-gigant

 
Antares (alfa Scorpii) este cea mai strălucitoare şi cea mai mare stea din constelaţia Scorpionul, fiind mai mare chiar şi decât Soarele (este de 5 ori mai mare decât astrul zilei şi are o masă de 7 ori mai mare decât acesta). În plus, Antares arde de 10.000 de ori mai tare decât Soarele, conform Space.
 
Denumirea stelei vine de la grecescul Ant-ares, adică „înainte de Marte”, fiind confundată, în vechime, cu planeta Marte, datorită culorii puternic roşiatice. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici