Gândul: Actriţa Laura Vasiliu, confundată în Italia cu o traficantă de minori

Actriţa Laura Vasiliu, protagonista filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", al lui Cristian Mungiu, a fost confundată cu o traficantă de minori, la Torino, carabinierii întrând, miercuri noaptea, în camera sa de hotel, informează cotidianul "Gândul".

33 afișări
Imaginea articolului Gândul: Actriţa Laura Vasiliu, confundată în Italia cu o traficantă de minori

Gândul: Actriţa Laura Vasiliu, confundată în Italia cu o traficantă de minori

Într-un hotel central din Torino, actriţa Laura Vasiliu s-a trezit cu uşa spartă de carabinierii italieni.

Aceştia au năvălit în cameră, i-au făcut percheziţie şi erau gata să o aresteze, scrie Gândul.

Actriţa joacă într-un film rolul unei emigrante românce în Italia. Contractul semnat cu casa de producţie italiană care a invitat-o pe actriţă, i-a făcut pe poliţiştii italieni să înţeleagă în cele din urmă că au făcut o confuzie şi să-şi ceară scuze, relatează cotidianul citat.

Se pare că actriţa româncă a fost confundată cu o persoană aflată pe lista de căutaţi a poliţiei torineze, învinuită fiind de trafic de minori, şi purtând un nume asemănător. Mai mult, când actriţa a sunat la recepţie după ce a auzit bătăile în uşă, de acolo i s-a răspuns că nimeni nu poate interveni, deşi hotelierii ştiau pe cine aveau ca oaspete.

Consulatul român la Torino s-a sesizat în legătură cu incredibila confuzie şi cu brutalitatea cu care au acţionat poliţiştii italieni şi începe mâine, joi, o anchetă în legătură cu acest caz. Actriţa va fi mutată într-un alt hotel, urmând să continue filmările până în 15 decembrie, relatează "Gândul".

Mai multe pe www.gandul.info

Ministrul român de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, joi, că „incidentul nefericit” în cazul actriţei Laura Vasiliu a fost cauzat de o încurcătură de nume, iar carabinierii i-au cerut scuze actriţei.

Cioroianu a spus că a vorbit, miercuri seară, cu actriţa Laura Vasiliu, care i-a menţionat că poliţia italiană şi-a cerut deja scuze pentru că a intrat în camera de hotel în care stătea, la mijloc fiind o încurcătură de nume.

„Doamna Vasiliu l-a rugat pe consul să nu mediatizăm foarte mult acest caz, acest nefericit incident. Dânsa a spus că o fost o încurcătură, poliţia italiană, carabinierii şi-au cerut scuze, dar scuzele au intervenit după ce uşa sa de la hotel a fost spartă în virtutea unei încurcături, am înţeles de nume, nu îi era foarte clar nici doamnei Vasiliu aseară. Carabinierii au intrat cu forţa în camera de hotel, şi-au dat seama de încurcătură, lucrurile s-au reglat, carabinierii şi-au cerut scuze. (...) Astfel de incidente absolut regretabile pot să fie create de (...) acest climat de suspiciune care poate să existe la nivelul opiniei publice faţă de unii cetăţeni români, deja vedem că nu este problema de etnie anume”, a spus ministrul de Externe.

Cioroianu a mai precizat că Ministerul Afacerilor Externe a inclus Italia pe lista ţărilor cu risc întrucât pentru cetăţenii români de etnie romă poate exista riscul ca, în cazul în care sunt găsiţi în barăci neautorizate, să fie expulzaţi, potrivit legislaţiei statului italian.

„Trecerea Italiei pe această listă este datoria noastră faţă de toţi cetăţenii români. Nu este o ruptură diplomatică (...). În măsura în care ei sunt găsiţi şi nu pot proba un loc de muncă sigur, o sursă de venit sigură, sunt pasibili de expulzare”, a adăugat el.

Cioroianu a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei dezbateri intitulate „Romii şi migraţia în spaţiul european”, organit de Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor şi Forumul European al Romilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici