CADOURI DE CRĂCIUN: Greşeala pe care o facem când cumpărăm darurile pentru cei dragi

Oamenii pierd prea mult timp căutând CADOURI pentru prietenii lor, pentru că nu vor să le ia aceleaşi lucruri, iar rezultatul nu îi face fericiţi pe aceştia, întrucât nu primesc darurile pe care şi le doresc, se arată într-un studiu recent.

11373 afișări
Imaginea articolului CADOURI DE CRĂCIUN: Greşeala pe care o facem când cumpărăm darurile pentru cei dragi

CADOURI DE CRĂCIUN: Greşeala pe care o facem când cumpărăm darurile pentru cei dragi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cumpărăturile de Crăciun ar putea deveni activităţi mult mai simple. Cercetări recente arată că oamenii pierd prea mult timp căutând cadouri diferite pentru prietenii lor. În schimb, dacă le-ar dărui tuturor aceleaşi cadouri, căutarea ar dura mai puţin, iar prietenii ar fi mult mai fericiţi, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Cincinnati spun că atunci când oamenii caută cadouri pentru prieteni tind să se axeze prea mult pe ideea de a cumpăra lucruri diferite pentru fiecare. Drept urmare, nu cumpără cadourile care le plac prietenilor. Cu alte cuvinte, încercând să fie grijulii, aleg cadourile greşite.

Cercetătorii americani au realizat şase experimente în care cumpărătorilor li s-a cerut să aleagă cadouri pentru o persoană sau pentru două persoane cu interese asemănătoare. Când au făcut cumpărturi pentru o singură persoană, participanţii la studiu au ales cel mai încântător cadou.

Dar, atunci când au făcut cumpărături pentru două persoane, aceştia au renunţat la cadourile frumoase în favoarea unor cadouri diferite pentru fiecare prieten în parte.

Cu cât participanţii la studiu au încercat să fie mai grijulii şi să aleagă cadouri diferite, cu atât darurile au fost mai puţin frumoase, arată această cercetare.

Mai mult decât atât, participanţii la studiu au insistat să cumpere cadouri diferite pentru persoane cu aceleaşi interese, chiar dacă li s-a spus că acestea nu se cunosc şi nu au prieteni în comun.

Astfel, de Crăciun omenii pierd foarte mult timp căutând cadouri diferite pentru prieteni şi, potrivit unor studii anterioare, aceştia au tendinţa de a supraestima preţul obiectelor cumpărate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici