Hunedoara: Peste 400 de motociclişti din Europa şi SUA, la competiţia Enduro Panorama

Peste 400 de motociclişti din Europa şi SUA au luat startul, vineri, la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei Enduro Panorama, care se va desfăşura timp de trei zile, în Ţinutul Pădurenilor din Munţii Poiana Ruscă, în judeţul Hunedoara.

213 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Peste 400 de motociclişti din Europa şi SUA, la competiţia Enduro Panorama

Hunedoara: Peste 400 de motociclişti din Europa şi SUA, la competiţia Enduro Panorama (Imagine: Remus Suciu/Arhiva Mediafax Foto)

Competiţia Enduro Panorama este organizată de Moto Club Haita Deva şi include băi de nămol, urcări pe grohotişuri, treceri pe coamă, plonjări în vaduri de râuri şi "speciale" în carieră de marmură.

Aproape 400 de motociclişti din întreaga Europă şi din SUA participă la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei, una dintre cele mai dure.

"Am schimbat şi noi câteva probe speciale, dar ploile din ultima vreme dublează greutatea traseului. Dacă mă gândesc bine, ca nivel de greutate, clasa A va avea traseu de «profi», iar cei de la B au în faţă un drum pentru experţi, nu pentru hobby. Nu le va fi deloc uşor amatorilor", a spus Paul Grecu, de la Moto Club Haita Deva.

Evenimentul a debutat vineri, la Ghelari, unde competitorii au luat startul din zona carierei din localitate.

"Azi (vineri - n.r.) sunt 30 de kilometri de parcurs de către endurişti, un traseu mai lung, dar şi mai greu. Am amenajat o specială cu obstacole naturale şi grămezi de buşteni, dar, înainte de finish, riderii din ambele clase vor avea de urcat pe o potecă de piatră", a explicat Paul Grecu.

Sâmbătă, startul se va da la ora 9.00, iar motocicliştii vor avea de străbătut 90 de kilometri prin munţii şi văile spectaculoase din Ţara Pădurenilor.

"În zona localităţii Topliţa avem un punct spectaculos - o coborâre cu trecere prin apă, iar la Hăşdău am ales o trecere prin râu cu urcare pe versant, ceea ce riderii numesc «tzichi, tzachi». Între Topliţa şi Florese, amatorii de extrem îi vor vedea pe cei de la profi cum se descurcă la o urcare pe piatră", a spus reprezentantul organizatorilor.

Pentru duminică, traseul este de 90 de kilometri, mai lung decât la precedentele ediţii.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în valoare de câteva mii de euro, oferite de organizatori împreună cu partenerii şi sponsorii competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici