VIDEO  Video Imagini spectaculoase cu lupi care îşi marchează teritoriul într-o pădure din Piatra Craiului

  • Camerele de monitorizare a faunei montate în sălbăticie au surprins imagini cu mai mulţi lupi care îşi marchează teritoriul într-o pădure din Piatra Craiului.
  • Deşi în România trăiesc numeroşi lupi, aceştia sunt discreţi, fiind văzuţi foarte rar în libertate.
1467 afișări

Camera de monitorizare a faunei a fost montată de angajaţii Romsilva într-o poiană dintr-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului. Echipamentul a înregistrat doi lupi care par că îşi marchează teritoriul. Animalele tasează iarba şi frunzele şi astfel transmit semnale către alţi lupi avertizându-i că se află pe teritoriul lor.

„Imagini deosebit de frumoase! Lupi în Parcul Naţional Piatra Craiului. Colegii noştri au reuşit să surprindă aceste cadre cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei”, au scris reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Potrivit specialiştilor Romsilva, lupii atacă în haită şi dirijează prada în locuri în care aceasta poate fi încolţită. Ei sunt prădători foarte discreţi şi eficienţi, fiind văzuţi foarte rar în libertate. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simţuri foarte dezvoltate, ceea ce le permite să vâneze atât ziua, cât şi noaptea.

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare păduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici