INTERVIU: Armin van Buuren: Cea mai frumoasă parte în a fi DJ este conexiunea cu publicul

Armin van Buuren, care a prezentat şi în România cel mai mare show al său - "Armin Only Intense", a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că cea mai frumoasă parte în a fi DJ este conexiunea cu publicul.

788 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Armin van Buuren: Cea mai frumoasă parte în a fi DJ este conexiunea cu publicul

INTERVIU: Armin van Buuren: Cea mai frumoasă parte în a fi DJ este conexiunea cu publicul (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Armin van Buuren a prezentat şi în România cel mai mare show al său - "Armin Only Intense", sâmbătă, la complexul Romexpo din Capitală. Despre fanii români, DJ-ul olandez spune că sunt tot timpul la înălţimea aşteptărilor sale şi, de fiecare dată când vine în România, se simte ca acasă.

În interviul acordat MEDIAFAX, Armin van Buuren vorbeşte şi despre campania "Dance More, Drink Slow", lansată de Heineken, a cărei abordare este menită să transforme consumul de alcool responsabil într-un comportament aspiraţional pentru cei care petrec o seară în oraş, subliniind importanţa de a deţine şi păstra controlul în orice situaţie. Campania "Dance More, Drink Slow" este susţinută de melodia "Save my Night", compusă şi interpretată de Armin Van Buuren, care îi încurajează pe tinerii adulţi care petrec o seară în oraş să se gândească mai mult la cum pot trăi mai intens momentul şi muzica şi să consume alcool în mod responsabil.

De asemenea, Armin van Buuren vorbeşte despre DJ-ii care l-au inspirat, de-a lungul timpului, dar şi despre noutăţile legate de cariera sa. Mai mult decât atât, Buuren vorbeşte şi despre părţile frumoase, dar şi despre cele mai puţin plăcute din cariera de DJ.

Prezentăm interviul acordat de DJ-ul olandez Armin van Buuren agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: Acum eşti unul dintre cei mai importanţi DJ-i din lume, dar când ţi-ai dat seama că îţi doreşti o carieră muzicală?

Armin van Buuren: Mi-a plăcut să mixez încă de când eram tânăr, însă nu visam să fac acest lucru în alte ţări, pentru că, în acel moment, nimeni nu mixa în alte ţări. Era 1992 -1993. Iar acum stau aici, este puţin ciudat. N-am visat niciodată să fiu cel mai bun sau cel mai mare DJ. Acest lucru nu era posibil. Sunt atât de mulţi alţi DJ-i, de ce aş ajunge eu în top? Dar mi-a plăcut muzica foarte mult, mi-a plăcut să mixez.

Reporter: Ce stiluri şi DJ-i te-au inspirat?

Armin van Buuren: La începutul carierei a fost un DJ olandez, Ben Liebrand, a fost foarte important pentru mine, el a făcut nişte mixuri rare la radio, a combinat două piese şi a făcut una singură. A fost foarte, foarte interesant. El chiar a fost o mare inspiraţie pentru mine. Apoi, Ronald Molendijk, Michel De Hey, toţi acei băieţi din Rotterdam. Am fost foarte inspirat de munca lor de la început şi chiar mi-a plăcut.

Reporter: Care este cea mai frumoasă parte în a fi DJ?

Armin van Buuren: Cea mai frumoasă parte în a fi DJ este conexiunea cu publicul. Când cânţi pentru o mulţime de oameni este minunat. Să vezi că atât de mulţi oameni zâmbesc şi dansează pe muzica ta este un vis devenit realitate.

Reporter: Şi cea mai rea parte?

Armin van Buuren: Cea mai rea parte este că eşti departe de familia ta şi oboseala cauzată de diferenţa de fus orar. Nu pot să mă descurc cu diferenţa de fus orar, este teribil.

Reporter: Călătoreşti în întreaga lume, simţi că există diferenţe culturale în ceea ce priveşte publicul?

Armin van Buuren: Puţin. Sunt diferenţe culturale. Dar eu cred că există o religie universală în toate. Uneori, publicul este mai entuziasmat într-o ţară spre deosebire de alta, dar nu vreau să judec o mulţime din perspectiva entuziasmului. Uneori, oamenii au nopţi foarte bune şi sunt foarte nebuni, cu toate mâinile în aer. Cred că unele mulţimi sunt mai entuziaste. Cred că în special în Europa de Est - România, Polonia şi toate aceste ţări - cred că lor chiar le place trance. Pentru mine este ca şi cum aş veni acasă.

Reporter: Deci în România ai avut parte de un public minunat de fiecare dată.

Armin van Buuren: Da, cu siguranţă.

Reporter: Promovezi o campanie prin care încurajezi publicul să se comporte responsabil, dar ţie ţi s-a întâmplat vreodată să consumi mai mult alcool decât ar fi trebuit şi să te comporţi iresponsabil?

Armin van Buuren: Nu, adică am fost beat şi am făcut lucruri prosteşti ca toţi tinerii, dar nu este drăguţ şi acesta este mesajul. Poţi să încerci, dar toată lumea o să-ţi spună că nu e chiar frumos, iar a doua zi, când te trezeşti, ai dureri de cap şi, poate, te simţi rău. Ceea ce vreau eu este să schimb comportamentul oamenilor, să le spun că nu este grozav să fii beat, pentru că pierzi muzica, pierzi DJ-ul, pierzi atmosfera petrecerii. Plăteşti foarte mulţi bani pentru a mege la o petrecere şi bei. De ce? E ok să bei câteva beri cu prietenii, nu e nimic rău în asta, dar nu trebuie să bei 50 de beri pentru a te simţi foarte bine.

Reporter: Te poţi distra şi fără să bei.

Armin van Buuren: Nu spun fără să bei, poţi să bei puţin. Nu spun: "Nu trebuie să bei". Nu asta spun. Cred că sunt într-o poziţie în care tinerii mă ascultă, chiar pot să le schimb comportamentul spunând: "E OK să bei o bere, nu e nimic în neregulă să bei o bere, să bei două, dar de ce să bei 50?" Asta spun. Nu sunt ca părinţii care spun: "Nu trebuie să bei". Spun: "Fii responsabil, uită-te la oamenii din jurul tău, consumă câteva băuturi, simte-te bine, bucură-te de muzică, bucură-te de petrecere". Asta este ideea. Este, de asemenea, vorba despre atmosferă, pentru că am mixat de multe ori în cluburi în care oamenii erau total euforici din cauza alcoolului. Şi nu este o atmosferă drăguţă. Nu este plăcut pentru mine, nu este plăcut pentru oamenii care sunt treji.

Reporter: Care este cel mai iresponsabil comportament la care ai fost martor în timp ce mixai?

Armin van Buuren: Oh, am văzut atât de multe. Sunt DJ de 15 ani, în cluburi mici şi în cluburi mari, din întreaga lume. Am văzut oamenii căzând de la balcon, vomitând, de la balcon, asupra celorlalţi. Am văzut multe lucruri dezgustătoare. Ideea este că oamenii nu trebuie să facă asta, pentru că nu e frumos. Chiar ruinează petrecerea pentru ceilalţi oameni. Asta este ideea.

Reporter: Ai noutăţi de anunţat în ceea ce priveşte cariera ta?

Armin van Buuren: Da, de fapt, am. Vreau să spun că o să lansăm un foarte special "Intense" DVD box. Se numeşte "The Most Intense Edition". Este vorba de cinci CD box-uri; ai albumul, albumul remixat, două CD-uri de live-uri, înregistrate în Sao Paolo, Buenos Aires... şi ultimul disc este un DVD cu întregul show şi filmuleţele de pe drum pe care le-am făcut în întreaga lume. Dacă te uiţi la toate filmuleţele de pe drum poţi vedea întregul turneu şi tot ce s-a întâmplat. Este foarte amuzant să le priveşti, este din spatele scenei. Din luna decembrie va fi disponibil. Este o ediţie limitată, deci este disponibil doar pentru o scurtă perioadă şi sunt foarte mândru că închei turneul aşa.

Armin van Buuren, născut pe 25 decembrie 1976, este un nume important pe scena trance, atât ca DJ, cât şi ca producător. Interesul său pentru muzica electronică a apărut încă din copilărie.

Primul său hit a fost "Blue fear", lansat în 1995, de casa Cyber Records. De atunci, muzicianul olandez a lansat numeroase piese care s-au remarcat în clasamentele muzicale internaţionale. În plus, Armin van Buuren a colaborat cu Tiesto pentru proiectele "Major League" şi "Alibi" şi a produs piesa "Exhale" alături de Ferry Corsten.

Armin van Buuren este singurul care a ocupat de cinci ori - un record - primul loc în topul celor mai buni DJ-i din lume alcătuit de revista DJ Mag - între anii 2007-2010 şi, din nou, în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici