INTERVIU: Slash, despre show-ul din Bucureşti: Să vedem ce scoatem din pălărie

Chitaristul Slash, care va susţine un concert în Bucureşti, duminică, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că îşi modifică setlist-ul la fiecare show, asigurându-şi fanii din România că vor avea parte de distracţie şi multe surprize, "scoase din pălărie".

746 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Slash, despre show-ul din Bucureşti: Să vedem ce scoatem din pălărie

INTERVIU: Slash, despre show-ul din Bucureşti: Să vedem ce scoatem din pălărie (Imagine: HEPTA)

Chitaristul american Slash şi Myles Kennedy & The Conspirators vor susţine un concert la Arenele Romane din Bucureşti duminică seară. Slash va oferi un show complet, care va include cele mai bune piese din întreaga sa carieră muzicală, potrivit organizatorilor evenimentului, Phoenix Entertainment. Astfel, publicul va putea asculta hituri precum "Sweet Child O'Mine", "Paradise City", "Patience", "Civil War", "You're a Lie", "Anastasia" şi multe altele.

În interviul acordat MEDIAFAX, Slash vorbeşte despre ce înseamnă cariera de muzician, despre avantajele şi dezavantajele acestei meserii, dar şi despre echilibrul pe care un artist trebuie să îl găsească între carieră şi viaţa personală.

Totodată, Slash vorbeşte despre concertul pe care l-a susţinut în urmă cu doi ani la Bucureşti, unde a avut parte de un public "fantastic", "memorabil", dar şi despre aşteptările sale privind show-ul de duminică.

 

Prezentăm interviul acordat de Slash agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: Muzicienii obişnuiesc să fie plecaţi perioade lungi de timp. Cum găseşti un echilibru între muzică şi celelalte lucruri pe care le ai de făcut? Ai simţit vreodată că ai pierdut lucruri importante din viaţa ta din cauza carierei?

Slash: În principal, îmi concentrez întreaga atenţie pe lucrurile care ţin de muzică. Sunt foarte multe de făcut şi toate au legătură cu muzica. Unele lucruri, din afara domeniului muzical, pot fi compromise, unele responsabilităţi pe care le am, dar nu simt că am pierdut ceva din cauza muzicii.

Reporter: Care sunt cele mai dragi amintiri legate de muzică?

Slash: Cred că cea mai dragă amintire legată de muzică nu are de-a face cu propriile mele grupuri sau trupe sau concerte. Una dintre ele a fost să merg singur la primul meu festival muzical, când aveam 14 ani. Cred că am ascultat Van Halen, Aerosmith, Ted Nugent, Cheap Trick şi multe alte trupe, pe parcursul unui weekend.

Reporter: Ce îţi place cel mai mult la cariera ta şi ce nu-ţi place?

Slash: Ce-mi place cel mai mult la cariera mea este că pot să fac ceea ce îmi place şi acest lucru să fie considerat o carieră. Aceasta este cea mai frumoasă parte. Cea mai rea parte este că trebuie să faci lucruri care nu îţi plac neapărat, pentru a uşura realizarea a ceea ce îţi place să faci, dar este un preţ mic de plătit pentru a putea face ceea ce iubeşti.

Reporter: Ce provocări unice şi ce recompense apar atunci când lucrezi ca muzician?

Slash: Recompensele sunt, aşa cum am mai spus anterior, să poţi să mergi să cânţi oriunde, pentru o oră - două, în fiecare seară, să poţi să-ţi înregistrezi muzica, să-ţi scrii singur cântecele şi să faci albume. Provocările sunt că trebuie să faci acest lucru bine, în fiecare seară, să înregistrezi un nou album original, să strângi bani şi să faci ceea ce trebuie făcut. Sunt multe provocări.

Reporter: Eşti unul dintre artiştii de legendă ai muzicii rock. Care sunt calităţile cele mai importante pentru a avea succes?

Slash: Hotărâre, răbdare, perseverenţă, să nu fii prea sensibil şi să crezi în tine - cred că asta este una dintre cele esenţiale.

Reporter: Dacă ar fi să o iei de la capăt, ai alege tot această carieră? Ai face ceva diferit?

Slash: N-aş alege s-o fac din nou începând de acum, din 2015. Aş face-o un pic diferit. Dacă ar fi să o iau de la capăt din momentul în care am început eu, aş face-o din nou. Şi nu m-aş deranja să fac nimic diferit.

Reporter: Te întorci în România după doi ani. Cum a fost concertul atunci, cum ţi s-a părut publicul?

Slash: Concertul a fost minunat, publicul a fost fantastic, a fost ceea ce aş spune cu adevărat memorabil. Chiar ne-am simţit bine, motiv pentru care am vrut să ne întoarcem. Să călătoreşti în România, uneori, poate fi dificil, dar am insistat să mă întorc, pentru am vrut să mă întorc cu acest nou album, ştiam că avem un public loial în România şi am vrut să îl păstrez.

Reporter: Care sunt aşteptările tale pentru acest show?

Slash: Nu am nicio aşteptare, în afară faptului că sunt de părere că va fi foarte multă distracţie.

Reporter: La ce să se aştepte publicul de la acest concert?

Slash: Acum că avem internet, orice concert ajunge online, înainte chiar ca show-ul să se încheie. Deci, sunt sigur că speră să vadă ce au urmărit în alte show-uri din turneu, dar schimb setlist-ul în fiecare zi. Sunt anumite lucruri care rămân la fel şi altele care se schimbă. Mă aştept ca ei să vadă un show rock and roll distractiv şi amuzant. Şi să vedem ce scoatem din pălărie.

Reporter: Este vreun cântec pe care nu te saturi să-l cânţi?

Slash: Nu ştiu. Nu mă satur niciodată să cânt vreo piesă. Întotdeauna încerc să găsesc lucruri interesante de făcut când interpretez un cântec constant, pentru o perioadă lungă de timp. Să găsesc lucruri noi şi interesante de făcut, să explorez în timp ce cânt, fără să schimb piesa, doar să o fac mai interesantă pentru mine. Într-un fel, aştept cu nerăbdare totul.

 

Chitaristul cu joben a devenit cunoscut pentru riff-urile şi solo-urile sale care au ridicat în picioare milioane de fani din întreaga lume. Membru de bază al formaţiei Guns N'Roses, Slash şi colegii săi de trupă au devenit celebri în 1987, odată cu lansarea primului lor disc, "Appetite for Destruction", care rămâne şi după 28 de ani cel mai bine vândut album de debut al tuturor timpurilor.

După plecarea din trupă, Slash a continuat să activeze în diferite formule - Slash's Snakepit şi Velvet Revolver -, iar, din 2008, a început să se concentreze asupra unei cariere solo. În 2010, a lansat primul său album solo, intitulat chiar "Slash", care s-a bucurat de acompaniamentul unor muzicieni precum Myles Kennedy, Lemmy Kilmister, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Ian Astbury, Chris Cornell, Adam Levine, Fergie şi nu numai.

Colaborarea cu Myles Kennedy, solistul formaţiei Alter Bridge, s-a prelungit şi dincolo de acest album, cei doi continuând să lucreze împreună şi pentru următoarele materiale: "Apocalyptic Love" (2012) şi "World On Fire" (2014).

Slash este considerat unul dintre cei mai importanţi chitarişti din istoria muzicii rock, fiind apreciat pentru talent, inovaţie şi charismă. Publicaţii de prestigiu precum Time şi Rolling Stone l-au inclus mereu în topul celor mai buni chitarişti, iar, în 2012, artistul împreună cu o parte din vechii săi colegi din Guns N'Roses au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.

Slash a mai concertat în România în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici