Irina Margareta Nistor va fi premiată la Halloween Charity Ball 2014

Criticul de film Irina Margareta Nistor va primi premiul Friedrich Niemann - Lifetime Achievement Award - la ediţia din acest an a Halloween Charity Ball, ce se va desfăşura sâmbătă, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, şi care va celebra "Magia Filmelor", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

260 afișări
Imaginea articolului Irina Margareta Nistor va fi premiată la Halloween Charity Ball 2014

Irina Margareta Nistor va fi premiată la Halloween Charity Ball 2014 (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Irina Margareta Nistor va fi premiată pentru întreaga sa activitate. Ea a tradus şi dublat peste 3.000 de filme străine distribuite pe casete video, în anii 1980, vocea sa devenind un simbol al libertăţii în perioada comunistă.

În plus, invitaţii Halloween Charity Ball vor avea ocazia să urmărească un trailer al documentarului "VHS vs Communism/ Casete video versus comunism", realizat de Ilinca Călugăreanu despre Irina Margareta Nistor, pentru publicaţia The New York Times.

"Când am văzut acest video, iarna trecută, am ştiut că Margareta este candidatul perfect pentru premiul special dedicat unei persoane care «aduce o contribuţie societăţii civile în afara slujbei de zi cu zi», mai ales că şi tema balului este cinematografia internaţională", a declarat Leslie Hawke, cofondatoarea Asociaţiei OvidiuRo, care organizează Halloween Charity Ball.

La rândul său, Irina Margareta Nistor spune că acest bal este "ca o călătorie în timp, în vremurile bune ale României". "(...) Şi cum e şi o seară dedicată filmului, mă simt nu numai onorată, ci şi privilegiată că primesc acest premiu. Apreciez foarte mult că Leslie şi Maria au adus magia în familiile sărace şi le schimbă destinul ca-n filmele cu final fericit pe care le dublam acum trei decenii. Dar este o diferenţă foarte importantă: copiii ajutaţi de OvidiuRo vor putea acum să citească subtitrările!", spune Irina Margareta Nistor.

Balul, care marchează şi împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea Asociaţiei OvidiuRo, va fi prezentat de Amalia Enache şi Dragoş Bucurenci.

Cabral, Adela Vrînceanu Celebidachi şi Bryan Jardine vor fi maeştri de ceremonii pentru cel mai nou moment al balului: strângerea de fonduri "Fiecare Donator e Câştigător". Dansatorii Maria Ţăruş şi Dan Rima (coregrafie semnată Emil Rengle) vor recrea unele dintr cele mai cunoscute scene de dans din filme. Nu vor lipsi nici concursurile pentru cele mai frumoase costume ale serii, iar trupa Robin and the Backstabbers şi DJ Sergiu (rezident Fratelli) vor cânta la after party.

Halloween Charity Ball va reuni, pe 25 octombrie, personalităţi din mediul de afaceri, politicieni, ambasadori, reprezentanţi ai mass media şi ai societăţii civile.

"Scopul nostru", spune Leslie Hawke, "este să atragem atenţia asupra activităţii OvidiuRo şi să adunăm fonduri pentru cauza noastră: educaţia timpurie a copiilor săraci din Romania - singurul mod prin care aceştia au şansa de a merge si de a se integra perfect la şcoală şi mai târziu în viaţă". Fondurile strânse la Halloween Charity Ball vor susţine în continuare 2.200 de copii săraci în programul Fiecare Copil in Gradiniţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici