J.J. Abrams va produce un serial despre asasinarea lui Kennedy, bazat pe cartea lui Stephen King

Cineastul american J.J. Abrams va produce un serial TV bazat pe romanul "11/22/63" publicat în 2011 de Stephen King, despre asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy, pentru serviciul de video-on-demand online Hulu.

399 afișări
Imaginea articolului J.J. Abrams va produce un serial despre asasinarea lui Kennedy, bazat pe cartea lui Stephen King

J.J. Abrams va produce un serial despre asasinarea lui Kennedy, bazat pe cartea lui Stephen King (Imagine: Hepta)

Producătorul şi regizorul american, în vârstă de 48 de ani, faimos pentru regia unor filme din seriile "Star Trek" şi "Războiul Stelelor", a acceptat să producă ecranizarea pentru televiziune romanului "11/22/63" (11 noiembrie 1963, data în format american a asasinării lui John F. Kennedy) publicat de scriitorul Stephen King, în 2011, potrivit contactmusic.com.

Proiectul este dezvoltat de Hulu, companie care furnizează servicii video online la cerere.

Stephen King s-a declarat încântat de transpunerea pe micul ecran a poveştii sale despre un profesor care călătoreşte înapoi în timp pentru a împiedica uciderea preşedintelui american. "Dacă am scris vreo carte care este potrivită transpunerii într-un format de televiziune de lungă durată, «11/22/63» este aceea", a spus scriitorul despre proiectul serialului care va avea o durată totală de aproximativ nouă ore.

J.J Abrams a creat seriale de televiziune precum "Felicity", "Alias", "Naufragiaţii", "Fringe", "Undercovers" şi a semnat regia unor filme pentru marele ecran ca "Star Trek", "Star Trek În întuneric", "Misiune Imposibilă III" şi "Super 8". Abrams semnează regia celui mai recent film din franciza "Războiul stelelor", "Star Wars Episode VII" care va avea premiera în 2015.

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum "The Shining" şi "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

Hulu, un serviciu video-on-demand, este un joint venture format de NBC Universal Television Group (Comcast), Fox Broadcasting Company (21st Century Fox) şi Disney-ABC Television Group (The Walt Disney Company), cu finanţare de la Providence Equity Partners. În octombrie 2012, Providence şi-a vândut partea de 10% acţiuni în Hulu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici