Jack Bruce, solistul şi basistul legendarei trupe rock Cream, a murit la vârsta de 71 de ani

Jack Bruce, solistul şi basistul legendarei trupe rock britanice Cream, a murit la vârsta de 71 de ani, a anunţat, sâmbătă, familia acestuia, potrivit hollywoodreporter.com.

194 afișări
Imaginea articolului Jack Bruce, solistul şi basistul legendarei trupe rock Cream, a murit la vârsta de 71 de ani

Jack Bruce (Imagine: Facebook)

"Cu mare tristeţe noi, familia lui Jack, anunţăm decesul iubitului nostru Jack: soţ, tată, bunic şi, totodată, legendă", este declaraţia pe care familia lui Bruce a publicat-o sâmbătă, pe site-ul acestuia. "Lumea muzicală va fi un loc mai sărac fără el, dar el trăieşte prin muzica sa şi, pentru totdeauna, în inimile noastre", se mai arată în declaraţia citată.

Jack Bruce a murit din cauza unei maladii a ficatului, potrivit publicaţiei The Guardian. Acesta a decedat în locuinţa sa din Suffolk, înconjurat de familie, anunţă publicaţia Rolling Stone. Mai multe informaţii despre decesul muzicianului nu au fost încă dezvăluite.

Bruce a fost membru al grupului Cream, celebru în anii '60 , alături de chitaristul Eric Clapton şi bateristul Ginger Baker. Acesta a scris multe dintre cântecele formaţiei, inclusiv "I Feel Free", "White Room" şi "Sunshine Of Your Love".

În urma destrămării trupei Cream, în 1968, Bruce a lansat numeroase albume solo, cel mai recent fiind cel din 2014 - "Silver Rails".

Grupul Cream s-a reunit, pentru o scurtă perioadă, în 2005, dar apoi s-a destrămat din nou.

Viaţa lui Bruce a fost marcată de probleme financiare şi de sănătate. La sfârşitul anilor 1970 s-a luptat cu dependenţa de droguri, iar, în 2003, a fost diagnosticat cu cancer la ficat şi a suferit un transplant. Corpul său a respins, iniţial, noul ficat, iar Bruce a fost la un pas de moarte, dar, în cele din urmă, s-a recuperat şi a reuşit să-şi reia activitatea, în 2004.

Câţiva colegi muzicieni i-au adus un omagiu lui Jack Bruce. Printre aceştia se numără basistul Geezer Butler, membrul fondator al trupei heavy metal Black Sabbath, şi Glenn Hughes, membru al trupei Deep Purple, care au spus că Jack Bruce a fost o inspiraţie pentru ei, informează theguardian.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici