James Cameron "s-ar putea lăsa convins" să facă "Avatar 2"

Canadianul James Cameron, regizorul superproducţiei "Avatar", a declarat, miercuri seară, pentru postul TV CNN că "s-ar putea lăsa convins" să facă o continuare a acestui film, care a bătut, marţi, recordul de box office nord-american deţinut de "Titanic".

67 afișări
Imaginea articolului James Cameron "s-ar putea lăsa convins" să facă "Avatar 2"

James Cameron "s-ar putea lăsa convins" să facă "Avatar 2" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat despre posibilitatea lansării unui eventual "Avatar 2", dorit deja de Robert Murdoch, patronul studiourilor Fox, James Cameron a declarat: " Aş putea să mă las convins. Dar mai întâi trebuie să vedem ce încasări va aduce primul film".

Răspunsul la această întrebare se numără deja în miliarde de dolari. După ce a învins "Titanic", regizat tot de James Cameron, în ceea ce priveşte încasările pe plan mondial, "Avatar" a doborât, marţi, şi recordul de box office deţinut de "Titanic" pe teritoriul nord-american.

Avatar, un thriller SF 3D, a generat deja încasări de peste 2,05 miliarde de dolari pe plan mondial, din care peste 601 milioane de dolari reprezintă încasările din America de Nord.

James Cameron, care a acordat cu această ocazie primul său interviu după ce filmul său a stabilit aceste recorduri de box office, a mărturisit că nu se aştepta la un astfel de succes. "Nu este vorba de falsă modestie. Ştiam că va fi un film comercial, dar nu credeam că va obţine nici jumătate din această sumă".

"Văd un tipar foarte asemănător între «Titanic» şi «Avatar». Nu pentru că ar fi filme care se aseamănă, pentru că subiectele lor sunt complet diferite, ci pentru că, în ambele cazuri, oamenii vor să vadă şi apoi să revadă filmul. Trebuie să existe un fel de legătură emoţională cu filmul. Iar acest lucru se petrece în toate culturile din lume, căci filmul este bine primit pe toate pieţele internaţionale", a explicat James Cameron.

Regizorul, care nu a spus niciun cuvânt despre cele nouă nominalizări la Oscar pe care le-a primit filmul său, a declarat că "Avatar" nu a fost deloc un proiect uşor. "A trebuit să mă forţez să nu-mi pun pistolul la tâmplă de 20 de ori în timpul realizării acestui film. Însă asta e natura unui proiect experimental. Poţi să ai o idee generală despre direcţia spre care te îndrepţi, însă în niciun caz nu poţi să prevezi încurcăturile şi schimbările de situaţie ce apar pe parcurs", a spus acesta.

"Avatar" a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor. Filmul concurează la premiile Oscar pentru aceste două categorii, dar şi pentru alte şapte categorii tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici