Actorul care va fi ”readus la viaţă” pentru a juca într-un film. Decizia, întâmpinată cu critici

Actorul american James Dean, care a murit în urmă cu 64 de ani, va apărea într-un nou film, despre Războiul din Vietnam, însă decizia producătorilor de a-l "reînvia digital" a fost întâmpinată cu critici, actorul Chris Evans vorbind chiar despre o lipsă de respect, potrivit Associated Press.

1718 afișări
Imaginea articolului Actorul care va fi ”readus la viaţă” pentru a juca într-un film. Decizia, întâmpinată cu critici

James Dean, "reînviat" digital pentru un nou film. Motivul pentru care decizia a întâmpinată cu critici

Producătorii filmului "Finding Jack" au anunţat, miercuri, că un "James Dean generat pe computer" va face parte din distribuţie. Personajul va fi conceput cu ajutorul unor înregistrări video şi fotografii mai vechi, dar va beneficia de vocea altui actor.

Astfel de tehnici au mai fost folosite în filme, inclusiv pentru Carrie Fisher şi Peter Cushing, care au apărut în franciza "Star Wars".

Ideea a fost întâmpinată cu critici, iar actorul Chris Evans, interpret al celebrului personaj Captain America, s-a numărat printre cei care au calificat acest proiect drept lipsit de respect şi greşit.

"Poate putem să facem un computer să picteze un nou tablou de Picasso. Sau să compună nişte piese marca John Lennon", a scris acesta pe platforma de micro-blogging Twitter. "Completa lipsă de înţelegere aici este ruşinoasă", a mai scris acesta.

Drepturile asupra imaginii lui Dean au fost achiziţionate de compania de producţie Magic City Films prin CMG Worldwide. Compania reprezintă familia lui Dean şi deţine şi drepturile asupra moştenirilor cultural-artistice ale altor personalităţi decedate, precum Neil Armstrong, Bette Davis şi Burt Reynolds.

Mark Roesler, preşedinte-director general al CMG, a apărat acest proiect şi a spus că această companie reprezintă de decenii familia lui James Dean.

Faptul că acesta are peste 183.000 de fani pe Instagram arată că actorul încă mai este popular.

"James Dean era cunoscut ca «rebelul» de la Hollywood şi a spus că «dacă un om poate fi o punte între viaţă şi moarte, dacă poate trăi după ce a murit, atunci poate este măreţ. Nemurirea este singurul succes adevărat", a mai declarat Roesler.

O adaptare după romanul lui Gareth Crocker, "Finding Jack" este un film live-action despre unităţi canine abandonate de militarii americani, după Războiul din Vietnam. Filmul, care va fi lansat în noiembrie 2020, va fi regizat de Anton Ernst şi Tati Golykh, iar producţia va începe pe 17 noiembrie.

James Dean, care a jucat doar trei roluri principale, în filmele "Rebel fără cauză", "La Est de Eden" şi "Uriaşul", a murit într-un accident de maşină, în 1955, la doar 24 de ani, într-o perioadă în care cariera lui se afla în plin avânt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici