Joe Weider, omul care l-a lansat pe Arnold Schwarzenegger, a murit la 93 de ani

Joe Weider, cunoscut drept un "guru al bodybuildingului" şi drept cel care l-a lansat la Hollywood pe Arnold Schwarzenegger, a murit la Los Angeles, la vârsta de 93 de ani, în urma unui infarct, a anunţat publicitstul acestuia.

15864 afișări
Imaginea articolului Joe Weider, omul care l-a lansat pe Arnold Schwarzenegger, a murit la 93 de ani

Joe Weider, omul care l-a lansat pe Arnold Schwarzenegger, a murit la 93 de ani (Imagine: www.schwarzenegger.com)

Weider este creatorul celebrului concurs de bodybuilding "Mr Olympia", dar şi deţinătorul unui imperiu de reviste de profil, printre care "Muscle and Fitness", "Shape" şi "Men's Fitness".

Într-o declaraţie postată pe site-ul său, Schwarzenegger a adus un tribut celui pe care l-a numit "naşul fitnessului". "Ne-a învăţat că dacă muncim din greu şi ne antrenăm putem ajunge campioni. Pe vremea când eram numai un băiat din Austria, revistele lui mi-au oferit inspiraţia şi motivaţia de a-mi depăşi limitele şi de a-mi imagina un viitor mult mai bun", a scris actorul, celebru şi pentru rolul interpretat în filmul "Conan Barbarul", potrivit BBC.

Schwarzenegger, fost Mr Universe şi Mr Olympia, a mai spus că Weider l-a încurajat să vină în Statele Unite ale Americii şi l-a ajutat să se lanseze în cariera de actor, asigurându-i primul rol într-un serial de televiziune numit "Hercules Goes Bananas".

Producătorii serialului l-au întrebat atunci pe Weider dacă nu cumva cunoaşte "un musculos care să ştie să şi joace un pic", iar acesta le-a răspuns: "Am omul perfect pentru asta, a jucat în piese shakespeariene în Germania, este un foare bun actor, iar engleza lui este perfectă".

Actorul a adăugat că Weider l-a sprijinit în cariera de la Hollywood - lui datorindu-i-se roluri din filme precum "Hercule la New York", "Poliţist de grădiniţă" şi "Dr Dolittle II" - dar şi mai târziu, când a intrat în politică.

"A fost alături de mine de-a lungul vieţii în mod constant şi îmi va fi foarte dor de el", a încheiat Schwarzenegger.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici