John Galliano revine în modă, ca director artistic al casei Martin Margiela

Creatorul de modă britanic John Galliano, concediat de casa Dior în 2011 şi căzut în dizgraţie după o serie de declaraţii antisemite pe care le-a făcut în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, a fost numit în funcţia de director artistic al casei pariziene Martin Margiela.

214 afișări
Imaginea articolului John Galliano revine în modă, ca director artistic al casei Martin Margiela

John Galliano revine în modă, ca director artistic al casei Martin Margiela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia a fost confirmată luni de reprezentanţii companiei franceze. John Galliano, care îşi face astfel o revenire spectaculoasă în universul modei, "este unul dintre cele mai mari talente, de necontestat, din toate timpurile", a declarat într-un comunicat Renzo Rosso, directorul grupului OTB care deţine marca pariziană Martin Margiela.

"Este un creator unic şi excepţional pentru o casă care a pus întotdeauna sub semnul întrebării şi a inovat universul modei (...). Îi doresc să îşi găsească la noi noua lui casă", a adăugat Renzo Russo.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi creatori de modă din generaţia sa, John Galliano a petrecut 15 ani lucrând pentru casa Christian Dior, înainte de a fi concediat în 2011, după ce a făcut, în stare de ebrietate, declaraţii rasiste şi antisemite pe terasa unei cafenele pariziene. În urma acelui incident, Galliano a primit o amendă de 6.000 de euro cu suspendare.

Devenit aproape "invizibil" de atunci, John Galliano a făcut totuşi să se vorbească despre el la Săptămâna Modei de la New York în februarie 2013, după prezentarea unei colecţii foarte apreciate a creatorului Oscar de la Renta, la realizarea căreia a participat şi creatorul britanic.

John Galliano a apărut ulterior în public în luna mai, în Rusia, unde a fost numit în funcţia de director artistic al grupului L'Etoile, cel mai mare lanţ rusesc de magazine cu produse cosmetice.

Excentricitatea sa pur britanică, perfecţionismul său şi o energie creatoare ieşită din comun au făcut ca prezentările colecţiilor sale să fie considerate vreme de mulţi ani drept apogeul Săptămânii Modei de la Paris.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici