Kadhafi încearcă să convingă italiencele frumoase să treacă la islam

Liderul libian Muammar Kadhafi, care a participat la summitul FAO de la Roma, a invitat 500 de tinere italience, prin intermediul unei agenţii, la o întâlnire la reşedinţa ambasadorului libian, unde le-a cerut să se convertească la islam, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

61 afișări
Imaginea articolului Kadhafi încearcă să convingă italiencele frumoase să treacă la islam

Kadhafi încearcă să convingă italiencele frumoase să se convertească la islam (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Kadhafi este cunoscut pentru solicitările sale bizare, în timpul vizitelor în străinătate. Una dintre ele este aceea de a-şi instala un cort de beduin lângă clădirile în care este invitat.

În timpul întâlnirii, care a avut loc duminică seara, el le-a cerut tinerelor să se convertească la islam, le-a vorbit despre Coran şi le-a oferit câte o copie a acestei cărţi religioase, dar şi propria Carte Verde, cu autograf, o lucrare ce-i aparţine, despre democraţie şi filosofie politică.

"Vreau să subliniez că niciuna dintre fete nu a petrecut noaptea" la amabasada libiană, a declarat Alessandro Londero, din cadrul agenţiei Hostessweb, care s-a ocupat de recrutarea tinerelor italience. "Le-am numărat pe toate atât la intrare, cât şi la ieşire. Nu s-a întâmplat nimic neobişnuit acolo, a fost doar o seară interesantă de discuţie", a adăugat acesta.

Agenţia a selectat doar fete cu înălţimea de peste 1,70 metri, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, fustele scurte şi decolteele adânci fiind interzise, dar tocurile înalte au fost acceptate. Fetele au fost chemate la un hotel din centrul Romei, după care au fost transportate la reşedinţa ambasadorului libian. Unele au fost respinse pentru că erau îmbrăcate nepotrivit sau erau prea scunde.

Kadhafi a sosit la sediul ambasadei la bordul unei limuzine, cu o întârziere de o oră şi le-a vorbit tinerelor despre superioritatea islamului. Dacă părerile privind religia au fost împărţite, acestea au fost de acord în privinţa "trataţiei". "Credeam că mergem la o petrecere. Dar nu am primit nici măcar un pahar cu apă sau ceva sărat", a declarat una dintre ele. "Totul a fost foarte politicos, dar aşteptam cel puţin ceva de mâncare", a spus o altă invitată, cu studii superioare de inginerie.

Londero a subliniat că nu conduce o agenţie de dame de companie şi nu a dorit să ofere informaţii despre preţul plătit pentru fiecare participantă. El a admis, însă, că a primit o sumă de bani pentru organizarea evenimentului după doar două ore de la primirea acestei solicitări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici