Kim Basinger a contribuit la oprirea importului de balene pentru parcurile acvatice din SUA

Actriţa americană Kim Basinger şi directorii organizaţiei People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) au reuşit să stopeze planurile companiei Georgia Aquarium şi ale filialelor sale SeaWorld de a importa balene-albe (beluga) din Rusia.

160 afișări
Imaginea articolului Kim Basinger a contribuit la oprirea importului de balene pentru parcurile acvatice din SUA

Kim Basinger (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Graţie acţiunilor iniţiate de actriţa americană, o renumită activistă ecologistă, şi a controverselor generate în societatea americană de filmul recent lansat "Blackfish" - care prezintă viaţa balenelor în captivitate -, oficialii de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) au respins cea mai recentă cerere formulată de reţeaua de parcuri acvatice SeaWorld privind "reaprovizionarea" cu animale a acestor parcuri, informează contactmusic.com.

"Această decizie marchează începutul sfârşitului pentru aceste expoziţii infame de balene înrobite", a declarat Moira Colley, purtătoare de cuvânt a organizaţiei PETA.

"Apelul fără rezerve lansat de Kim Basinger la adresa NOAA pentru cele 18 beluga care au fost furate cu cruzime din familiile lor din apele ruseşti a asigurat agenţia că a luat decizia corectă astăzi când a interzis importul de animale, răpite pentru a trăi în bazine mici în parcurile de distracţii americane, precum cele de la SeaWorld", a adăugat ea.

"PETA îi este recunăscătoare pentru că ne-a ajutat să derulăm această campanie până la capăt", a adăugat Moira Colley.

Kim Basinger a fost una dintre fetele Bond, în "Niciodată să nu spui niciodată" (1983), unde l-a avut ca partener pe Sean Connery. Cele mai importante roluri din cariera artistei au fost cele din "9 săptămâni şi jumătate", "Batman" şi "L.A. Confidential" - pentru care a primit premiile Oscar şi Globul de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici