Lansarea filmului "Avatar 2", amânată pentru 2015

Lansarea pe marile ecrane a filmului "Avatar 2", regizat de James Cameron, prevăzută iniţial pentru decembrie 2014, a fost amânată pentru anul 2015, a anunţat producătorul peliculei, Jon Landau, citat de .

1855 afișări
Imaginea articolului Lansarea filmului "Avatar 2", amânată pentru 2015

Lansarea filmului "Avatar 2", amânată pentru 2015

Fanii care abia aşteaptă să revadă pe marile ecrane spectaculoasa planetă Pandora trebuie să se înarmeze cu răbdare. Potrivit producătorului de film Jon Landau, regizorul James Cameron nu va putea să încheie la timp filmările pentru cel de-al doilea film din franciza "Avatar", a cărui lansare era prevăzută iniţial pentru decembrie 2014, informează lefigaro.fr.

"Nu am avem deocamdată o dată fixă (pentru lansare, n.r.), dar lansarea acestui film în 2014 pare foarte dificilă", a spus Jon Landau pentru revista americană Empire. Echipa de producţie intenţionează să filmeze cel de-al treilea film din serie imediat după încheierea filmărilor pentru "Avatar 2" şi nu pare să fie dispusă să renunţe la acest plan, în ciuda întârzierilor acumulate.

Încetinită de recenta scufundare în Groapa Marianelor din Oceanul Pacific realizată de regizorul James Cameron şi de acţiunile de promovare a versiunii 3D a filmului "Titanic", producţia la "Avatar 2" a început deja, afirmă Jon Landau.

Regizorul canadian lucrează în prezent cu compania specializată în efecte speciale Weta Digital, cu scopul de a realiza un sistem de captare video a mişcărilor subacvatice. O serie de teste sunt în desfăşurare pentru realizarea acestor scene, întrucât, potrivit unor surse de la Hollywood, cea mai mare parte a acţiunii filmului "Avatar 2" se va desfăşura sub apă, în oceanele de pe planeta fictivă Pandora.

Impulsionat de fenomenalul succes de casă reuşit de primul film din seria "Avatar", lansat în 2009, James Cameron a declarat că are suficiente idei pentru a regiza trei filme în cadrul acestei serii. El a spus cu acea ocazie că turnarea unei prime continuări depinde de rezultatele de box office obţinute de primul film din serie, dar încasările fenomenale obţinute de "Avatar" în 2009 şi 2010 au condus la confirmarea rapidă a viitoarei trilogii.

Sam Worthington, Zoe Saldana şi Sigourney Weaver au semnat încă de la început contracte pentru a juca în toate cele trei filme din franciză, ceea ce înseamnă că actorii principali din distribuţie nu vor fi înlocuiţi.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajul său "Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici