Legătura bizară făcută de YouTube în timpul incendiului de la Catedrala Notre-Dame: „Sistemul nostru mai face greşeli uneori”

Instrumentul care asigură verificarea informaţiilor din clipurile publicate pe platforma YouTube a legat, din greşeală, incendiul devastator din Catedrala Notre-Dame din Paris cu atentatul terorist petrecut pe 11 septembrie 2001 la New York.

17059 afișări
Imaginea articolului Legătura bizară făcută de YouTube în timpul incendiului de la Catedrala Notre-Dame: „Sistemul nostru mai face greşeli uneori”

Legătura bizară făcută de YouTube în timpul incendiului de la Catedrala Notre-Dame: „Sistemul nostru mai face greşeli uneori”

În timp ce televiziunile internaţionale au început să transmită live incendiul pe YouTube, platforma video a adăugat automat, pe panoul alăturat videoclipului principal, mai multe clipuri despre prăbuşirea turnurilor gemene de la New York. În acele atacuri, militanţii Al-Qaeda au deturnat două avioane şi le-au direcţionat către clădirile World Trade Center şi Pentagon. Aproximativ 3.000 de oameni au murit în aceste atacuri.

Un purtător de cuvânt al YouTube, platformă aflată în proprietatea Google, a declarat că totul s-a întâmplat din cauza unei erori a sistemului.

„Aceste panouri sunt alese algortmic, iar sistemul nostru face greşeli uneori. Suntem nespus de întristaţi de incendiul de la Catedrala Notre-Dame”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru AFP.

Panourile menţionate anterior, introduse în 2018, au scopul de a combate videoclipurile înşelătoare despre evenimentele cunoscute la nivel mondial, precum prima aselenizare. Algoritmul creat de inginerii YouTube adaugă automat, din surse verificate, informaţii relevante despre subiectul căutat.

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris. Anterior, construcţia religioasă a fost evacuată, potrivit serviciilor de intervenţie, citate de presa franceză. Incendiul a izbucnit la ora 18:50 (19:50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al catedralei.

Cunoscutul edificiu religios este situat pe o insulă înconjurată de apele râului Sena, în Arondismentul 4 al capitalei franceze. Aceasta a fost construidă în perioada 1163-1345, fiind considerată o bijuterie arhitecturală a stilului gotic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici