Licitaţie "Stăpânul inelelor": Care sunt preţurile estimate pentru sabia lui Frodo, toiagul lui Gandalf şi proteze în forma picioarelor de hobbit

Sabia lui Frodo, toiagul lui Gandalf şi proteze în forma celebrelor picioare păroase de hobbit se numără printre obiectele de recuzită utilizate în timpul filmărilor pentru trilogia cinematografică "Stăpânul inelelor" care vor fi scoase la licitaţie pe 5 decembrie, la Los Angeles.

928 afișări
Imaginea articolului Licitaţie "Stăpânul inelelor": Care sunt preţurile estimate pentru sabia lui Frodo, toiagul lui Gandalf şi proteze în forma picioarelor de hobbit

Licitaţie "Stăpânul inelelor": Care sunt preţurile estimate pentru sabia lui Frodo, toiagul lui Gandalf şi proteze în forma picioarelor de hobbit

Potrivit casei Julien's Auctions, organizatoarea licitaţiei, acea proteză în forma unor picioare păroase de hobbit a fost purtată de unul dintre personajele principale din trilogia "Stăpânul inelelor", interpretat de actorul Samwise Gamgee, şi este estimată la un preţ de vânzare cuprins între 15.000 de dolari şi 30.000 de dolari.

Organizatorii scot la vânzare 80 de obiecte de recuzită din această trilogie, pe care speră să obţină între 1 milion de dolari şi 1,5 milioane de dolari.

Printre celelalte obiecte se află sabia folosită de personajul principal Frodo Baggins, interpretat de Elijah Wood, estimată între 100.000 de dolari şi 200.000 de dolari, dar şi toiagul vrăjitorului Gandalf cel Alb, jucat de Ian McKellan, estimat între 50.000 de dolari şi 70.000 de dolari.

Potrivit casei Julien's Auctions, articolele provin de la un colecţionar privat şi alcătuiesc, din punctul de vedere al mărimii, cea de-a doua colecţie de obiecte de recuzită din "Stăpânul inelelor", fiind depăşită doar de aceea strânsă de regizorul acestei trilogii, Peter Jackson.

Filmele din trilogia "Stăpânul inelelor" regizată de Peter Jackson, alcătuită din peliculele "Stăpânul inelelor: Frăţia inelului" (2001), "Stăpânul inelelor: Cele două turnuri" (2002) şi "Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui" (2003), au fost adaptate după romanele fantasy omonime scrise de J.R.R. Tolkien.

Povestea din această trilogie descrie călătoria hobbitului Frodo, care străbate periculoasele tărâmuri din Pământul de Mijloc pentru a distruge un inel care îl face pe acela care îl poartă să devină extrem de puternic şi de periculos.

Cele trei filme din seria "Stăpânul inelelor" au obţinut încasări mondiale de peste 4 miliarde de dolari, iar această serie a devenit astfel una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei.

Peter Jackson a adaptat pentru marele ecran, într-o nouă trilogie cinematografică, un alt roman de J.R.R. Tolkien, intitulat "The Hobbit", care are o acţiune plasată anterior faţă de evenimentele descrise în "Stăpânul inelelor". Primul film din noua trilogie, "Hobbitul: O călătorie neaşteptată", lansat în 2012, a obţinut încasări mondiale de peste 1 miliard de dolari.

Cel de-al doilea film din această serie, "The Hobbit: The Desolation of Smaug", va ajunge în cinematografe pe 13 decembrie 2013, iar cel de-al treilea şi totodată ultimul film din trilogia "The Hobbit", intitulat "The Hobbit: There and Back Again", va fi lansat pe 17 decembrie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici