Lucian Mîndruţă şi echipa sa de yachting participă în 11-15 iunie la Regata Poseidon Kaliakria

Lucian Mîndruţă şi echipa sa de yachting participă, în 11-15 iunie, la Regata Poseidon-Kaliakria, cea mai mare competiţie internaţională de yachturi cu vele care deschide sezonul pe Marea Neagră.

233 afișări
Imaginea articolului Lucian Mîndruţă şi echipa sa de yachting participă în 11-15 iunie la Regata Poseidon Kaliakria

Lucian Mîndruţă şi echipa sa de yachting participă în 11-15 iunie la Regata Poseidon Kaliakria

Prima cursă este rezultatul cooperării între cluburile din România şi Bulgaria şi va conta pentru cupele din ambele ţări. Vor fi întreceri în largul Marinei Eforie, în 12 iunie, o cursă de lungă distanţă până la Balcic în 13 iunie, precum şi o altă serie de întreceri în Balcic, în 14 şi 15 iunie. Peste 35 de veliere din România şi Bulgaria sunt aşteptate şi peste 250 de sportivi vor face parte din echipaje.

"Suntem în concurs şi pentru a promova acest sport, care deja are câteva sute de practicanţi, cei mai mulţi sportivi amatori, aflaţi ca şi noi în căutarea performanţei, dar şi a propriilor limite", spune Lucian Mindruta, skipperul echipei.

"Ne bucurăm că în fiecare an se adaugă alţii, în şcolile de sailing şi apoi direct în competiţii. E o tradiţie ruptă în ultimele decenii ale secolului trecut şi pe care, iată, timid, românii o reînoadă" adaugă el.

Echipa lui Lucian Mîndruţă continuă parteneriatul cu Ţiriac Auto, partener autorizat Mercedes- Benz, şi în acest an.

"Avem un parteneriat de imagine în care cea mai importantă imagine e cea a oamenilor curajoşi care se întrec pe mare. Şi asta se potriveşte foarte bine cu valorile brandului Ţiriac Auto. Credem în acestă competiţie şi avem aşteptări mari, la fel ca echipajul cu care plecăm la drum, pentru al doilea sezon consecutiv", spune Daniel Antor, director general Ţiriac Auto.

Lucian Mîndruţă şi echipa sa de yachting vor concura în această vară în cinci competiţii nautice cu vele de pe Marea Neagră, desfăşurate până în luna septembrie. Anul acesta, competiţiile cu vele de pe litoralul românesc se vor desfăşura sub numele Samsung Romania Cup. Programul poate fi găsit pe www.romaniacup.ro. Următoarele întreceri vor avea loc în porturile Tomis, Limanu şi Mangalia.

Lucian Mîndruţă este skipper din 2008, participând în calitate de căpitan sau membru al echipajului în zeci de regate desfăşurate în ultimii 5 ani în România, Franţa, Italia şi Bulgaria. Cel mai bun rezultat într-o compeţie internaţională l-a obţinut în 2012, ca membru în echipajul velierului Fra Diavolo, care a reuşit locul 17 în Regata Giraglia din St. Tropez, din mai bine de 200 de echipaje. Anul trecut, echipa de yachting pe care o conduce, care a concurat pe velierul cu acelaşi nume, "Echipa" a reuşit locul 8 în clasa sa în competiţia naţională.

Velierul de concurs de anul acesta este acelaşi model Bavaria 31 Cruiser, care se va înscrie în categoria IRC2, conform clasificărilor internaţionale din domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici