Lungmetrajul "First Man", cu Ryan Gosling, deschide Festivalul de la Veneţia 2018 | VIDEO

Lungmetrajul "First Man", de Damien Chazelle, cu Ryan Gosling în rolul principal, va deschide cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, care va avea loc în perioada 29 august - 8 septembrie, potrivit variety.com.

176 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "First Man", cu Ryan Gosling, deschide Festivalul de la Veneţia 2018 | VIDEO

Lungmetrajul "First Man", cu Ryan Gosling, deschide Festivalul de la Veneţia 2018

Acesta este al doilea film regizat de Chazelle care va deschide Mostra veneţiană, după "La La Land" (2016), nominalizat ulterior la un număr record de 14 premii Oscar. Acest record de nominalizări a fost stabilit anterior doar de două filme, "Totul despre Eva" (1951) şi "Titanic" (1998).

O producţie Universal Pictures, "First Man" îl prezintă pe Ryan Gosling în rolul astronautului Neil Armstrong, în perioada care a culminat cu misiunea de aselenizare, în 1969. În film mai joacă actriţa Claire Foy, în rolul soţiei lui Armstrong.

Organizatorii festivalului au mai anunţat anterior că cineastul mexican Guillermo del Toro, câştigătorul premiului Leul de Aur la Mostra 2017, cu filmul "Forma apei/ The Shape of Water", va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici