Mai multe rochii ale prinţesei Diana vor fi scoase la licitaţie, în decembrie

Mai multe rochii care au aparţinut prinţesei Diana vor fi scoase la licitaţie, pe 5 decembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Beverly Hills, California, la peste 17 ani după ce chiar Diana a vândut obiectele vestimentare în scopuri caritabile, cu o lună înainte de a muri.

266 afișări
Imaginea articolului Mai multe rochii ale prinţesei Diana vor fi scoase la licitaţie, în decembrie

Mai multe rochii ale prinţesei Diana vor fi scoase la licitaţie, în decembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Colecţia vestimentară scoasă la licitaţie conţine rochii care au fost create, în marea lor majoritate, de Catherine Walker, creatoarea personală şi bună prietenă a prinţesei Diana, iar fiecare obiect de îmbrăcăminte este evaluat între 60.000 şi 100.000 de dolari. Catherine Walker a murit în 2012.

Cea mai scumpă rochie este o creaţie a Zandrei Rhodes, din dantelă crem, purtată de Diana în 1987 la un eveniment caritabil organizat la London Palladium, în timp ce printre obiectele cele mai accesibile se numără o pereche de butoni special creaţi pentru celebrarea nunţii Dianei cu Charles, în 1981, evaluaţi la 600-800 de dolari.

Licitaţia organizată de casa Christie's, în iunie 1997, a avut loc cu doar o lună înainte de accidentul din Paris, în urma căruia Diana a murit. Câstigătorii licitaţiei de atunci vor prezenta obiectele de colecţie în cadrul evenimentului organizat de Julien's Auctions, ce va avea loc pe 5 decembrie în Beverly Hills, California.

Printre obiectele care vor mai fi scoase la vânzare se numără un exemplar din catalogul licitaţiei din 1997 şi o invitaţie la acel eveniment semnată chiar de Diana şi evaluată între 2.000 şi 4.000 de dolari.

De asemenea, va fi oferită la licitaţie şi o scrisoare a Dianei, scrisă pe hârtie cu antetul palatului Kensington, reşedinţa sa oficială, şi datată iunie 1997, care conţine mesajul: "Ideea acestei minunate licitaţii vine de la o singură persoană... fiul nostru William".

Alte obiecte vestimentare sunt o rochie creată de Catherine Walker, de culoare roz şi decorată cu mărgele şi perle false, purtată de Diana în 1993 la Teatrul Savoy din Londra şi estimată la 60-80.000 de dolari, o altă rochie de mătase verde şi o alta fără bretele, evaluate la acelaşi preţ. Evenimentul va mai prezenta spre vânzare şi o felie din tortul de la nunta prinţului William cu Kate Middleton şi o invitaţie la căsătoria acestora, tipărită pe hârtia cu antet a Palatului Buckingham.

Diana, mama prinţilor William şi Harry, s-a căsătorit cu prinţul Charles în 1981. Cei doi s-au despărţit în 1992 şi au divorţat în 1996.

Prinţesa Diana şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca şi şoferul lor Henri Paul au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi Al-Fayed şi şoferul au fost declaraţi morţi la locul accidentului, în timp ce prinţesa Diana a murit mai târziu la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici