Mark Sutton, supranumit "paraşutistul olimpic", a murit într-un accident

Mark Sutton, cascadorul care a executat un salt cu paraşuta în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, aterizând pe Stadionul Olimpic îmbrăcat ca personajul James Bond, a murit miercuri în urma unui accident suferit în Elveţia.

821 afișări
Imaginea articolului Mark Sutton, supranumit "paraşutistul olimpic", a murit într-un accident

Mark Sutton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Britanicul Mark Sutton, în vârstă de 42 de ani, a murit în timpul unui salt aerian pe care l-a executat miercuri, în apropiere de localitatea elveţiană Martigny, în cadrul unui eveniment dedicat cascadorilor care execută salturi aeriene purtând "costume cu aripi", informează bbc.co.uk.

Poliţia a spus că nu a identificat deocamdată cauza exactă a accidentului, însă este de părere că Mark Sutton a murit după ce s-a ciocnit de un zid de piatră.

Mark Sutton a fost dublura actorului Daniel Craig şi a sărit cu paraşuta, costumat în James Bond, alături de un alt cascador care a fost dublura reginei Elizabeth a II-a, în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, făcându-şi o intrare memorabilă pe Stadionul Olimpic din capitala Marii Britanii.

Cascadorii prezenţi la evenimentul din Elveţia purtau costume speciale, concepute pentru a le permite să alunece prin aer la viteze foarte mari, înainte de deschiderea paraşutelor.

Mark Sutton, fost ofiţer în armata britanică, a sărit dintr-un elicopter aflat la altitudinea de 3.300 de metri şi trebuia să aterizeze într-un sat aflat în Franţa, la mică distanţă de graniţa cu Elveţia.

Potrivit presei locale, cascadorul britanic s-a izbit de un zid de piatră şi a suferit o serie de răni care i-au fost fatale. Medicii din echipele de salvare cred că Mark Sutton a murit la impactul cu acel zid.

Mark Sutton fusese invitat să participe la acel eveniment, organizat pe durata a trei zile, la care participau alţi 19 cascadori experimentaţi în domeniul salturilor aeriene executate cu "costume cu aripi".

Accidentul s-a produs în prima zi a evenimentului.

Poliţia locală a spus că urmează să iniţieze procedura de identificare formală a cadavrului şi a deschis deja o anchetă.

Gary Connery, cascadorul care a fost dublura reginei Elizabeth a II-a în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, a scris pe Twitter următorul mesaj, după moartea colegului său: "Către toţi cascadorii/ paraşutiştii din lume: Săriţi în siguranţă, faceţi alegeri înţelepte, încercaţi să vă cunoaşteţi limitele şi poziţia în aer. Trăiţi pentru a vă spune poveştile mai departe. Vă iubesc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici