Martin Scorsese va primi medalia Praemium Imperiale, cea mai înaltă distincţie culturală a Japoniei

Martin Scorsese va primi cea mai înaltă distincţie culturală acordată de Japonia, Praemium Imperiale, chiar în timp ce lucrează la ultimul său film, intitulat "Silence", peliculă bazată pe o temă religioasă a cărei acţiune se petrece în Japonia, potrivit latimes.com.

298 afișări
Imaginea articolului Martin Scorsese va primi medalia Praemium Imperiale, cea mai înaltă distincţie culturală a Japoniei

Martin Scorsese va primi medalia Praemium Imperiale, cea mai înaltă distincţie culturală a Japoniei

Regizorul va primi distincţia Praemium Imperiale, ce-i este acordată pentru cariera sa fulminantă în cinematografie, în octombrie. Oficialii japonezi au anunţat marţi lista premiilor din 2016, pe care se regăsesc regizorul american, artista vizuală americană Cindy Sherman, violonistul letonian Gidon Kremer, arhitectul brazilian Paulo Mendes da Rocha şi sculptorul francez Annette Messager.

Premiul acordat anual recunoaşte contribuţia impresionantă a artiştilor şi este acordat pentru cinci categorii: pictură, sculptură, arhitectură, muzică şi teatru sau film.

Sherman va primi premiul pentru pictură, deşi în lumea largă este mai degrabă cunoscută pentru fotografiile portret.

Medaliile de onoare vor fi înmânate de prinţul Japoniei Hitachi în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura la Tokyo pe 18 octombrie. Fiecare laureat va primi, de asemenea, un premiu în bani în valoare de 146,000 de dolari.

Alţi regizori care au primit această distincţie de onoare a Japoniei sunt Francis Ford Coppola, Abbas Kiarostami, Ken Loach, Jean-Luc Godard, Ingmar Bergman, Federico Fellini, Marcel Carné şi Akira Kurosawa.

O adaptare a romanului lui Shusako Endo, filmul "Silence", la care Martin Scorsese lucrează în acest moment, prezintă povestea unor călugări portughezi iezuiţi din secolul al XVII-lea, care sunt persecutaţi, aflaţi în misiune de evanghelizare în zonele izolate ale Japoniei. Rolurile principale sunt jucate de Liam Neeson, Andrew Garfield şi Adam Driver.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) şi "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, în vârstă de 71 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici