METAMORFOZĂ UIMITOARE: Cum s-a transformat Dubaiul din deşert în Manhattan-ul Orientului Mijlociu în doar 50 de ani - FOTO

Dubaiul este recunoscut ca fiind perla Orientului Mijlociu. Este un emirat bogat în petrol, unde domină banii şi opulenţa. Zgârie norii din Dubai, care par că ating cerul, sunt concuraţi numai de mall-urile imense şi strălucitoare şi conturile pline ale rezidenţilor oraşului.

1300 afișări
Imaginea articolului METAMORFOZĂ UIMITOARE: Cum s-a transformat Dubaiul din deşert în Manhattan-ul Orientului Mijlociu în doar 50 de ani - FOTO

METAMORFOZĂ UIMITOARE: Cum s-a transformat Dubaiul din deşert în Manhattan-ul Orientului Mijlociu în doar 50 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oraşul este recunoscut drept un loc de joacă pentru bogaţi, unde comunităţi întregi se bucură de beneficiile unui sistem fără taxe, scrie Daily Mail.

Totuşi, Dubaiul nu a arătat dintotdeauna aşa. În imagini surprinse în anii '60, înainte de a se descoperi zăcămintele de petrol, oraşul este de nerecunoscut, fiind un port sărac în care activităţile principale erau pescuitul şi comerţul stradal.

Oraşul care astăzi este cunoscut pentru maşinile sale şi pentru viaţa de lux era acum 50 de ani un loc unde transportul se făcea cu ajutorul cămilelor şi măgarilor.

Totul s-a schimbat în Dubai odată cu descoperirea petrolului în 1966. Banii obţinuţi din vânzarea petrolului au fost folosiţi pentru atragerea investitorilor, care a invadat emiratul.

Totuşi, începând din 1980 veniturile obţinute din vânzarea petrolului au început să scadă, astfel că autorităţile au început să se gândească la alte modalităţi pentru a face bani. La mijlocul anilor '80, oraşul a început să se transforme într-o destinaţie turistică, fiind înfiinţată şi linia aeriană Emirates.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici