Michael Caine şi-a schimbat numele din cauza teroriştilor ISIS şi a controalelor la aeroport

Actorul britanic Michael Caine, în vârstă de 83 de ani, a hotărât să-şi schimbe numele său oficial de naştere, Maurice Micklewhite, după ce era forţat să stea la coadă la aeroport timp de oră ca agenţii de securitate să înţeleagă de ce pe paşaportul său nu era trecut numele său de actor.

5675 afișări
Imaginea articolului Michael Caine şi-a schimbat numele din cauza teroriştilor ISIS şi a controalelor la aeroport

Michael Caine şi-a schimbat numele din cauza teroriştilor ISIS şi a controalelor la aeroport

Ofiţerii de securitate de la aeroport rămâneau uluiţi când actorul britanic le prezenta un paşaport cu numele de Maurice Micklewhite, şi nu cel de Michael Caine, aşa că vedeta a hotărât ca actorul să şi-a schimbat numele, potrivit independent.co.uk.

Sir Michael Caine a declarat că a fost forţat să-şi schimbe numele printr-un act unilateral din cauză că trebuia să aştepte perioade îndelungate la Biroul de Control al Paşapoartelor.

Actorul în vârstă de 83 de ani s-a născut sub numele de Maurice Micklewhite, dar a adoptat numele de scenă Michael Caine în anii 1950. În timp ce Michael Caine a devenit de-a lungul timpului unul dintre cei mai cunoscuţi actori britanici din ultimii 60 de ani după ce a jucat în filme precum Alfie, The Italian Job şi în trilogia The Dark Knight Rises, ofiţerii de Biroul de Imigrări erau confuzi când vedeau că pe paşaportul vedetei apărea un nume necunoscut.

Sir Michael pretinde că după ce filtrele de securitate au fost înăsprite la graniţele Marii Britanii datorită ameninţărilor teroriste, trebuia să îşi explice numele său de la naştere timp de o oră aşa că era mai simplu să şi-l schimbe oficial.

“Mi-am schimbat numele când s-a petrecut toată treaba cu ISIS”, a declarat actorul pentru The Sun. Ofiţerul de la vamă spunea ‘Salut, Michael Caine’ şi dintr-o dată îi prezentam un paşaport cu un nume total diferit pe el. Puteam sta acolo timp de o oră. Aşa că mi-am schimbat numele.”

Michael Caine a jucat în peste 100 de filme. Printre cele mai memorabile roluri ale sale sunt cel al spionului Harry Palmer din "The Ipcress File" (1965), al afemeiatului din "Alfie" (1966), al gangsterului Charlie Crocker din "Jaf în stil italian/ The Italian Job" (1969), al stilistului în coafură Milo Tindle din "Jocuri fatale/ Sleuth" (1972), al consulului din "The Honorary Consul" (1983), al profesorului universitar din "Meditaţiile Ritei/ Educating Rita" (1983), al soţului şi amantului din "Hannah şi surorile ei/ Hannah and Her Sisters" (1986), al managerului muzical Ray Say din "Vânătorul de vedete/ Little Voice" (1998), al directorului de orfelinat din "Legea Pământului/ The Cider House Rules" (1999), al jurnalistului Thomas Fowler din "Un american liniştit/ The Quiet American" (2002), dar şi al majordomului Alfred din cea mai recentă trilogie din seria "Batman", regizată de Christopher Nolan.

Actorul britanic a câştigat două premii Oscar, ambele pentru roluri secundare, graţie evoluţiilor sale actoriceşti din filmele "Legea Pământului/ The Cider House Rules" şi "Hannah şi surorile ei/ Hannah and Her Sisters". A primit alte patru nominalizări la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici