Ministrul Ivaşcu, la 6 luni de mandat: 529 de proiecte pentru aniversarea Centenarului au fost aprobate, alte 232 sunt în analiză | DOCUMENT

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a declarat vineri, la prezentarea bilanţului de activitate după şase luni de mandat, că până în prezent au fost aprobate, în total, 529 de proiecte cu o valoare însumată de 100 de milioane de lei pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri.

341 afișări
Imaginea articolului Ministrul Ivaşcu, la 6 luni de mandat: 529 de proiecte pentru aniversarea Centenarului au fost aprobate, alte 232 sunt în analiză | DOCUMENT

Ministrul Ivaşcu, la 6 luni de mandat: 529 de proiecte pentru aniversarea Centenarului au fost aprobate, alte 232 sunt în analiză | DOCUMENT

„În şedinţa de astăzi a Comitetului interministerial dedicat pregătirii Centenarului s-a supus aprobării un număr de 23 de proiecte. Unu: proiecte propuse de autorităţile locale, respectiv şapte proiecte a căror valoare totală este aproximativ 11 milioane de lei. Doi: proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale 16 proiecte a căror valoare totală este de peste 12 milioane de lei. Aşadar, în prezent, situaţia proiectelor pentru aniversarea Centenarului este următoarea: total proiecte 529, valoare totală 100 milioane reprezentând 100% din valoarea alocată, defalcate pe cele două categorii: proiecte propuse de autorităţile locale - 362 de proiecte a căror valoare totală este de 50 de milioane de lei şi 167 proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale, a căror valoare totală este de 50 de milioane de lei", a declarat vineri ministrul Culturii, George Ivaşcu, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, organizaţiile nonguvernamentale au depus la rândul lor alte 232 de proiecte pentru aniversarea Centenarului, proiecte care vor fi analizate în vederea aprobării până la sfârşitul lunii august.

„În ceea ce priveşte aniversarea Centenarului Marii Uniri, Guvernul României, autorităţile centrale şi locale realizează pe toate planurile o activitate complexă şi permanentă pentru ca aniversarea Centenarului să se facă aşa cum se cuvine, cu demnitate şi întru total respect faţă de România", a completat Ivaşcu.

Ivaşcu: Insolvenţa RADEF şi Coresi, probleme grave cu puternic impact financiar şi economic

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a declarat vineri, la Palatul Victoria, că una din cele mai mari probleme cu care se confruntă ministerul o reprezintă litigiile de natură generală şi cele referitoare la patrimoniu, probleme care ar putea avea „consecinţe extrem de grave pentru statul român”.

„Una din cele mai dificile probleme cu care se confruntă ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi subordonatele sale, cu posibile consecinţe extrem de grave pentru statul român, de pierderi financiare şi materiale de mari dimensiuni, sunt cele de natură litigioasă", a afirmat, vineri, ministrul Culturuu, George Ivaşcu, la prezentarea bilanţului după şase luni de mandat, la Palatul Victoria.

„Dintre acestea aş remarca câteva. Multiple litigii de natură generală şi referitoare la probleme de patrimoniu - clădiri, terenuri, obiecte de artă - şi a avizărilor şi autorizaţiilor pe care trebuie să le emită Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Probleme particulare ca problema Cuminţenia Pământului, situaţia Muzeului şi Castelului Peleş, problema Muzeului Bran care este evacuat de către proprietari şi care, în sfârşit, a fost relocat. Probleme grave cu un puternic impact financiar şi economic a situaţiilor de insolvenţă în care se află RADEF (RADEF România Film - n.r.) şi Coresi şi care trebuie corect şi legal administrate, în interesul statului român", a adăugat ministru Culturii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici