Momentul de bucurie în care doi urşi grizzly au „luat-o razna” după ce au găsit un stâlp în mijlocul pustietăţii | FOTO

Tundra este un habitat în care copacii sunt destul de rar întâlniţi, iar fără scoarţa lor, urşii nu se pot bucura de una dintre cele mai mari plăceri a lor, anume scărpinatul, relatează The Dodo.

7919 afișări
Imaginea articolului Momentul de bucurie în care doi urşi grizzly au „luat-o razna” după ce au găsit un stâlp în mijlocul pustietăţii | FOTO

Momentul în care doi urşi au „luat-o razna” după ce au găsit un stâlp în mijlocul pustietăţii | FOTO

Doi urşi grizzly, cel mai probabil o mamă şi puiul său au găsit un stâlp de metal şi au profitat la maxim de oportunitate. Din fericire, un fotograf din Elveţia, Marcel Gross, se afla din întâmplare prin zonă şi a văzut momentul de bucurie al celor două animale.

„Mă uitam la aceşti doi urşi deja de o oră ”, spune Gross. „Dintr-o dată, s-au apropiat de şosea, aşa că eu m-am întors spre maşină. Dar, cei doi s-au ridicat pe picioarele din spate”, continuă fotograful.

Stâlpul din metal a fost instalat pentru a măsura acumulările de zăpadă, dar de această dată a servit un alt scop, mult mai important.

Urşii s-au abandonat pe înşişi pentru a se bucura de moment, aceştia scărpinându-se de zor. Momentul a durat două ore, iar Gross a asistat la întreaga distracţie. „Pur şi simplu, au luat-o razna”, afirmă bărbatul. 

„Acesta a fost probabil cel mai memorabil moment din călătoria mea de 403 de zile”, adaugă fotograful.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici