Moştenitorii lui Stan Lee dau în judecată compania care a reprezentat interesele creatorului faimosului erou de benzi desenate Spider Man

Moştenitorii creatorului Spider Man, Stan Lee, au dat în judecată compania POW! Entertainment, înfiinţată de autorul cunoscutului erou de benzi desenate, şi cer o hotărâre prin care să fie recunoscute drepturile privind proprietatea asupra numelui.

170 afișări
Imaginea articolului Moştenitorii lui Stan Lee dau în judecată compania care a reprezentat interesele creatorului faimosului erou de benzi desenate Spider Man

Moştenitorii autorului faimosului erou de benzi desenate Spider Man dau în judecată compania care a reprezentat interesele creatorului

Fiica lui Stan Lee a acţionat în instanţă reluând o acţiune iniţiată în ultimii ani de viaţă ai tatălui său. Acuzaţiile formulate la adresa companiei POW! Entertainment reproşează înţelegeri încheiate pe parcursul a aproape două decenii.

Creatorul Spider-Man si al altor eroi din seria Avengers/ Răzbunătorii a murit în luna noiembrie a anului 2018, la vârsta de 95 de ani.

Stan Lee iniţiase un prim proces cu puţin timp înainte să moară. Lee cerea 1 miliard de dolari companiei POW, la înfiinţarea căreia a participat în 2001. Creatorul arăta că, pe fondul deteriorării stării de sănătate, a fost forţat de către oficiali ai companiei să semneze documente sau chiar i-a fost falsificată semnătura. Procesul urmărea recuperarea drepturilor asupra numelui şi denunţa o înţelegere cu firma Camsing International, din Hong Kong. Până la urmă procesul nu a mai avut loc iar lui Stan Lee i-a fost o declaraţie în care ar fi arătat că ”Toată situaţia a fost năucitoare pentru toată lumea, inscusiv pentru mine şi pentru fani, dar acum sunt fericit că sunt înconjurat de oameni care îşi doresc doar ce e mai bine pentru mine. Sunt încântat să las deoparte procesul şi să facem treabă din nou, eu şi prietenii şi colegii de la POW! şi să lansăm următoarea serie de personaje şi poveşti uimitoare!”.

De data aceasta, acţiunea în instanţă evocă evenimente petrecute în anii ´90, când Lee a fost concediat de Marvel, după ce compania a cerut falimentul. În acel moment, Stan Lee a înfiinţat o altă companie încercând să profite de oportunităţile oferite de internet. Până la urmă, creatorul s-a înţeles cu cei de la Marvel şi au înfiinţat POW, compania care a gestionat drepturile sale de autor.

”Dorim să recuperăm drepturile pe care el le-a acordat companiei pe care a înfiinţat-o după ce i-a fost întreruptă o carieră de şase decenii la Marvel Comics, întreprinderea editorială pe care a înfiinţat-o şi a condus-o creativ până a ajuns o importantă companie mondială de divertisment specializată în supereroi”, se arată în reclamaţia formulată de moştenitorii lui Lee.

Procesul readuce în atenţie relaţia dintre Lee şi partenerii săi între 2001 şi 2017, reproşându-le lui Gill Champion şi Arthur Lieberman că l-au ”făcut” pe creator să creadă că ar trebui să renunţe la drepturi în ”nu mai puţin de şase rânduri”.

”La moartea lui Stan Lee, fiica, şi moştenitoarea unică, împreună cu administratorii moştenirii sale au alcătuit o echipă de avocaţi şi contabili care să investigheze faptele partenerilor creatorului, cu care acesta nu mai comunica în ultimii ani de viaţă. În acest fel s-a aflat în ce măsură au fost încălcate, deturnate şi reorientate drepturile intelectuale cuvenite lui Stan Lee, de către POW! şi de o serie de intermediari îndoielnici abilitaţi de POW!”, se arată în plângere.

Reclamanţii reproşează şi folosirea fără drept a domeniilor therealstanlee.com şi stanleepresents.com.

Un purtător de cuvând al POW! Entertainment a arătat că “Este cu adevărat neplăcut să fie implicat numele lui Stan Lee în aceste acţiuni neserioase care nu sunt altceva decât o dramă de familie... Noi avem încredere că instanţa va respinge acest caz”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici