Neil Young va lansa un player muzical digital de înaltă rezoluţie

Cântăreţul şi chitaristul canadian Neil Young a anunţat, luni, că va lansa în această săptămână un player muzical portabil şi un serviciu de descărcare de fişiere audio de înaltă definiţie, cu scopul de a ameliora posibilităţile actuale de ascultare a muzicii în format digital.

91 afișări
Imaginea articolului Neil Young va lansa un player muzical digital de înaltă rezoluţie

Neil Young (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Muzicianul originar din Toronto, care critică de multă vreme calitatea muzicii digitale, a precizat că va lansa acest magazin muzical pentru descărcare de fişiere muzicale şi acel player portabil prin intermediul noii sale companii, PonoMusic.

"Este vorba de muzică, de muzică adevărată", spune Neil Young într-un comunicat.

"Vrem ca muzica digitală să intre în secolul al XXI-lea şi asta face PonoMusic. N-am putea fi mai entuziasmaţi ca acum, nu pentru noi înşine, ci pentru toţi aceia care sunt emoţionaţi de ceea ce reprezintă muzica în vieţile lor", a adăugat muzicianul canadian.

Formatul audio PonoPlayer va fi vândut online cu 399 dolari pe site-ul Kickstarter începând din zilele viitoare, indică acelaşi comunicat de presă.

Site-ul PonoMusic nu era încă funcţional în cursul zilei de luni. Neil Young va vorbi despre acest nou serviciu muzical în această săptămână, la festivalul noilor tehnologii South by Southwest (SXSW) din Austin, în statul Texas.

"Scopul nostru este de a oferi cea mai bună calitate pentru muzica digitală pusă la dispoziţie de toate marile case de discuri şi de construi un player muzical portabil cu cel mai bun sunet şi cel mai uşor de folosit din lume", a declarat John Hamm, director general al PonoMusic.

Mai multe companii au început în ultima vreme să ofere astfel de servicii de înaltă rezoluţie, capabile să restaureze o cantitate mare de date pierdute atunci când fişierele muzicale sunt comprimate în format MP3. Anumiţi experţi afirmă însă că utilizatorul mediu nu ar fi în măsură să facă diferenţa între un fişier muzical de o calitate standard şi un fişier muzical de înaltă definiţie.

Neil Young, celebru pentru piese precum "Heart of Gold", "Like a Hurricane" şi "Hey Hey, My My (Into the Black)", a fost de două ori inclus în Rock and Roll Hall of Fame, încântându-şi fanii, în ultimii 40 de ani, cu muzica sa care combină stilurile folk, rock, grunge, soul şi country.

"The Loner", cum este supranumit Neil Young, este şi un talentat regizor şi compozitori de muzică de film. Un lungmetraj al său a fost prezentat, în 2008, la festivalurile Sundance şi de la Berlin, iar, în 1994, muzicianul canadian a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cântecul "Philadelphia" de pe coloana sonoră a filmului omonim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici