Nik West, artista care a colaborat cu Prince şi John Mayer, concertează la Bucureşti - VIDEO

Nik West, una dintre cele mai cunoscute basiste din lume, „varianta feminina a lui Lenny Kravitz”, concertează alături de chitaristul Tomo Fujita şi toboşarul John Blackwell, la Beraria H din capitală, pe 17 octombrie, începând cu ora 21:00.

187 afișări
Imaginea articolului Nik West, artista care a colaborat cu Prince şi John Mayer, concertează la Bucureşti - VIDEO

Nik West, artista care a colaborat cu Prince şi John Mayer, concertează la Bucureşti - VIDEO

Nik West propune bucureştenilor o variantă inedită de spectacol, împreună cu chitaristul Tomo Fujita - cunoscut pentru colaborările sale cu Phil Collins, Kenwood Dennard, Ronnie Earl şi Paul Jackson - şi toboşarul John Blackwell – fost baterist al unor artişti precum Prince, Justin Timberlake şi Patti Labelle. Această formulă se numeşte Funkalaya şi promite un extraordinar show de ritm şi pasiune.

Prince i-a lăudat prezenţa scenică, John Mayer spune despre ea că este unică, iar Alex Henderson, critic muzical al revistei Billboard îi laudă expresivitatea şi talentul muzical. Nik West este, într-adevăr, o aparaţie unică pe scenele lumii. Look-ul său funky îi permite să se joace prin toate mijloacele artistice pe care le are la dispoziţie, iar show-urile sale sunt dinamice, încărcate de vitalitate şi forţă. Dave Stewart de la Eurythmics spune despre ea că este „varianta feminină a lui Lenny Kravitz”, iar însuşi Lenny Kravitz a fost atât de impresionat de talentul ei încât şi-a dorit să o cunoască personal.

Nik West s-a născut în Phoenix, Arizona, într-o familie de muzicieni. Tatăl său a învăţat-o să cânte la chitară, însă în liceu, după ce a ascultat "You Wanna Be Startin Somethin" a lui Michael Jackson, s-a îndrăgostit de farmecul basului şi a decis să-l studieze. Muzica nu este însă singura pasiune a lui Nik. Din punct de vedere academic, ea a fost o studentă cu 10 pe linie, iar la finalul liceului a primit numeroase oferte de a continua studiile la facultăţi de renume. Dragostea pentru muzică a fost prioritară şi a decis să continue pe un drum cu valenţe artistice. Cu toate acestea, ea a avut pentru un timp un blog dedicat matematicii şi a oferit meditaţii la chimie şi matematică unor copii fără posibilităţi materiale.

Deşi iniţial a dorit să-şi construiască o carieră bazându-se pe aptitudinile extraordinare de instrumentistă pe care le-a căpătat în timp, Nik a fost sfătuită de producătorul împreună cu care se pregătea să înregistreze albumul In The Nik Of Time să îşi folosească şi abilităţile vocale. Astfel, a luat naştere un proiect aplaudat în toată lumea şi o artistă a cărei energii, după cum spune şi Steven Tyler (Aerosmith), o simţi de îndată ce te afli în prezenţa ei.

Mai multe detalii despre artistă se pot găsi AICI .

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici