Nouă români din zece vor face cadouri de Moş Nicolae

Conform unui studiu de piaţă, 87,3% dintre persoanele din mediul urban intenţionează să cumpere cadouri de Moş Nicolae pentru cei dragi, cadourile preferate fiind dulciurile (70,4%), urmate de jucării (48,2%) şi de articole de îmbrăcăminte/încălţăminte (41,7%).

569 afișări
Imaginea articolului Nouă români din zece vor face cadouri de Moş Nicolae

Nouă români din zece vor face cadouri de Moş Nicolae

Conform studiului realizat de către Mednet Marketing Research Center, se vor oferi şi fructe, cosmetice/parfumuri sau cărţi. Pe lângă acestea, au mai fost menţionate bijuterii şi accesorii, articole de design, accesorii pentru smartphone/tabletă sau chiar electronice şi electrocasnice. Cei care nu au găsit cadoul potrivit, vor oferi şi bani (2,0%).

Suma medie pe care respondenţii o vor aloca pentru cadourile de Moş Nicolae este de 345,26 lei. Şi, cu toate că anul 2018 a adus creşteri salariale, în special în sectorul public, suma medie alocată cadourilor pe care le va aduce Moş Nicolae nu a crescut faţă de anul trecut (345,26 lei în 2018 versus 340,92 în 2017).

Aproape jumătate dintre persoanele intervievate intenţionează să cheltuie cu această ocazie între 100 şi 250 lei.

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban (oraşe mici – sub 30.000 locuitori, oraşe mijlocii – 30.000-100.000 locuitori, oraşe mari – peste 100.000 locuitori) în perioada 23 – 29 noiembrie 2018. Au fost intervievate prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing) 812 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,30%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici