O cafenea din Roma, frecventată de Fellini, Loren şi Pacino, salvată de la închidere printr-o petiţie

O celebră cafenea din Roma, frecventată de artişti renumiţi, precum Federico Fellini, Sophia Loren, Julia Roberts şi Al Pacino, care ar fi trebuit să fie desfiinţată pentru a face loc unui hotel de cinci stele, a fost salvată de la închidere printr-o petiţie şi o mediatizare intensă a cazului.

231 afișări
Imaginea articolului O cafenea din Roma, frecventată de Fellini, Loren şi Pacino, salvată de la închidere printr-o petiţie

Sophia Loren (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebra cafenea Antico Caffe della Pace a apărut în două filme recente - "Din dragoste pentru Roma/ To Rome With Love" (2012) şi "Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love" (2010) - şi este, totodată, locul în care Diane Keaton l-a pălmuit pe Al Pacino atât de tare, încât i-a lăsat actorului american un semn pe faţă, informează hollywoodreporter.com.

Cafeneaua, aflată la mică distanţă de Piazza Navona din Roma, a atras de-a lungul anilor numeroase vedete de la Hollywood, de la Federico Fellini, Sophia Loren şi Grace Kelly şi până la Leonardo DiCaprio, Julia Roberts şi Robert De Niro.

În timpul filmărilor de la "Naşul III" (1990), Diane Keaton s-a supărat atât de tare pe Al Pacino, încât l-a doborât pe actor la pământ cu o singură palmă peste faţă. Angajaţii cafenelei l-au ajutat pe starul hollywoodian să nu provoace o amânare a filmărilor, aplicând imediat după acea lovitură o pungă cu gheaţă, împiedicând astfel apariţia umflăturilor şi a vânătăilor.

Institutul religios german care deţine clădirea a refuzat să prelungească licenţa de funcţionare a cafenelei în 2009 şi a anunţat la începutul acestei luni că va închide Antico Caffe della Pace pentru ca acel spaţiu să fie amenajat sub forma unui bar dintr-un viitor hotel de cinci stele. Acel anunţ a generat o veritabilă frenezie în mass-media italiană, care a cerut politicienilor să intervină, şi a condus la publicarea unei petiţii de sprijinire a stabilimentului.

Miercuri, presa italiană a anunţat că aceste eforturi au dat roade: Institutul Teutonic Pontifical a anunţat că este dispus să recunoască "valoarea istorică a localului" şi va permite ca Antico Caffe della Pace să rămână deschisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici