O casetă cu un interviu cu John Lennon a ajuns să valoreze aproape 60.000 de dolari, într-o licitaţie. Ce se află pe aceasta

O casetă cu o înregistrare audio de 33 de minute în care John Lennon este intervievat de patru adolescenţi danezi, în urmă cu 51 de ani, precum şi un cântec aparent nepublicat al regretatului membru Beatle au ajuns la 58.240 de dolari într-o licitaţie organizată marţi în Danemarca.

212 afișări
Imaginea articolului O casetă cu un interviu cu John Lennon a ajuns să valoreze aproape 60.000 de dolari, într-o licitaţie. Ce se află pe aceasta

O casetă cu un ineterviu cu John Lennon a ajuns să valoreze aproape 60.000 de dolari, într-o licitaţie. Ce se află pe aceasta

Pe caseta înregistrată pe 5 ianuarie 1970 se află în principal discuţii între Lennon şi soţia sa, Yoko Ono, despre faptul că se află în Danemarca şi despre pacea mondială. De asemenea, cuplul cântă două cântece: "Give Peace a Chance" din 1969 şi "Radio Peace", care a fost realizată pentru un post de radio din Olanda, dar care nu a fost niciodată lansată, potrivit StarTribune.
 
Caseta a fost scoasă la vânzare de către Bruun Rasmussen Auctioneer din Copenhaga împreună cu 29 de fotografii şi o copie a ziarului şcolii pentru care adolescenţii i-au intervievat pe Lennon şi Ono. 
 
Este un obiect mic, dar de interes", a declarat Jesper Bruun Rasmussen, executorul licitaţiei. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 15.711 dolari.
 
Adolescenţii danezi au realizat interviul în nordul Danemarcei, în plin război din Vietnam şi Război Rece, deoarece Lennon şi Ono aveau "un mesaj de pace, iar acest lucru era important pentru noi", a declarat Karsten Hoejen, care a realizat înregistrarea pe un reportofon împrumutat de la un magazin local.
 
Lennon şi Ono se aflau în regiunea Thy, în nordul Danemarcei, deoarece fostul soţ al lui Ono se mutase acolo şi o adusese cu el pe fiica lor Kyoko, în vârstă de 5 ani.
 
Licitaţia de marţi a fost dedicată operelor de artă din secolul al XX-lea şi a prezentat 116 obiecte scoase la vânzare sub titlul "Picturi, sculpturi şi o înregistrare cu John Lennon".
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici