O expoziţie permanentă dedicată lui Elvis Presley, deschisă la Las Vegas

O expoziţie permanentă dedicată lui Elvis Presley a fost deschisă în hotelul din Las Vegas unde artistul a cântat de peste 600 de ori în cariera sa, în anii 1970.

241 afișări
Imaginea articolului O expoziţie permanentă dedicată lui Elvis Presley, deschisă la Las Vegas

Elvis Presley (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Graceland Presents ELVIS: The Exhibition", care s-a deschis săptămâna trecută, include peste 300 de obiecte care i-au aparţinut artistului şi care nu au mai fost expuse în public în altă parte decât la reşedinţa sa, Graceland, din Memphis, Tennessee.

Expoziţia prezintă momente de la începuturile carierei sale muzicale, perioada petrecută în armata americană, filmele sale şi concertele pe care le-a susţinut.

Cântăreţul a început un turneu în hotelul Westgate Las Vegas Resort and Casino din Las Vegas - cunoscut anterior ca International Hotel - în 1969, seria de show-uri obţinând apoi audienţe record.

"Elvis este sinonim cu Las Vegas şi acum s-a întors aici", a spus directorul de comunicare al Graceland, Kevin Kern.

Văduva lui Elvis Presley, Priscilla, şi fiica lor, Lisa Marie, au inaugurat expoziţia din hotelul unde cântăreţul a cântat între anii 1969 şi 1976.

"Aici a fost casa lui, unde îi plăcea să vină", a spus Priscilla Presley. "Iubea oraşul Las Vegas şi cred că, dacă nu ar fi trebuit să susţină un turneu aici, tot ar fi fost locul lui preferat", a mai spus aceasta.

Printre obiectele expuse se numără celebra centură decorată cu pietre preţioase, pe care cuvântul "Elvis" este încrustat, cu diamante, care i-a fost oferită de conducerea hotelului.

De asemenea, pelerina "Aloha from Hawaii" pe care Elvis o purta pe scena din Las Vegas, o copie a celei pe care artistul a îmbrăcat-o într-un show special susţinut în Hawaii, în 1973, face parte din expoziţie. Pelerina albă este decorată cu imaginea unui vultur şi cu stele.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici