O japoneză a devenit cea mai bătrână femeie din lume, la 114 ani

Japoneza Misao Okawa a primit titlul de cea mai bătrână femeie din lume din partea Guinness Book, aceasta urmând să împlinească 115 ani pe 5 martie.

220 afișări
Imaginea articolului O japoneză a devenit cea mai bătrână femeie din lume, la 114 ani

Misao Okawa (Imagine: Mediafax Foto)

Fiica unui negustor de chimonouri, Okawa, care trăieşte în Osaka, s-a născut pe 5 martie 1898. Ea s-a căsătorit în 1919 şi a avut trei copii, doi dintre aceştia fiind încă în viaţă şi nonagenari. Cea mai în vârstă femeie din lume are patru nepoţi şi şase strănepoţi, informează liberation.fr.

De-a lungul vieţii, femeia a cunoscut patru împăraţi ai Japoniei şi nu a suferit de nicio boală gravă, cu excepţia unei fracturi la un picior, la vârsta de 102 ani.

Reprezentanţii Guinness Book i-au înmânat certificatul care atestă că este cea mai bătrână femeie din lume după ce cea care deţinea anterior titlul, o americancă, a murit, la vârsta de 115 ani.

În prezent, cel mai în vârstă bărbat din lume este un japonez, Jiroemon Kimura, de 115 ani, locuitor al fostei capitale imperiale Kyoto. Născut pe 19 aprilie 1897, el este şi cel mai bătrân om din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici