O japoneză în vârstă de 100 de ani a stabilit un record la proba de înot pe distanţa de 1.500 metri

O japoneză a devenit prima femeie din lume care a reuşit, la vârsta de 100 de ani, să termine o probă de înot pe distanţa de 1.500 de metri, la 20 de ani după ce a început practicarea acestui sport.

590 afișări
Imaginea articolului O japoneză în vârstă de 100 de ani a stabilit un record la proba de înot pe distanţa de 1.500 metri

O japoneză în vârstă de 100 de ani a stabilit un record la proba de înot pe distanţa de 1.500 metri (Captură video)

Mieko Nagaoka a terminat proba în mai puţin de o oră şi 16 minute, fiind singura concurentă în cadrul categoriei de vârstă 100-104 ani a competiţiei organizate sâmbătă la un bazin de înot din Ehime, în vestul Japoniei, informează theguardian.com.

"Vreau să înot până voi împlini 105 ani, dacă voi trăi atât", a declarat Nagaoka pentru Kyodo News.

Guinness World Records este aşteptată să recunoască în mod oficial reuşita vârstnicei nipone, potrivit agenţiei de presă amintite.

Mieko Nagaoka, care a publicat anul trecut o carte intitulată "Am 100 de ani şi sunt cea mai bună înotătoare activă din lume", a mai înotat pe distanţa de 1.500 de metri la vârsta de 99 de ani, într-un bazin olimpic.

Mieko Nagaoka s-a apucat de înot atunci când a împlinit 80 de ani, fiind una dintre nenumăratele persoane în vârstă din Japonia care se bucură de vieţi mai lungi şi de o stare bună a sănătăţii, în contextul în care populaţia acestei ţări îmbătrâneşte tot mai mult.

În septembrie 2014, în Japonia trăiau aproape 59.000 de persoane cu vârsta de cel puţin 100 de ani, potrivit datelor guvernului nipon, ceea ce înseamnă că la fiecare sută de mii de persoane, 46 de indivizi au cel puţin 100 de ani.

Printre aceste persoane în vârstă se află multe care rămân active din punct de vedere fizic, la mult timp după ce alţii au renunţat la mişcare.

Un alt reprezentant de seamă al sportivilor centenari este atletul Hidekichi Miyazaki, în vârstă de 103 ani, care deţine recordul mondial la proba de 100 de metri la categoria de vârstă 100-104 ani, cu un timp de 29,83 secunde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici