O locomotivă cu abur, veche de peste 70 de ani, a fost recondiţionată şi expusă la Timişoara - FOTO

O locomotivă cu abur fabricată în anul 1943 a fost recondiţionată timp de trei luni, cu suma de 30.000 de lei, iar vineri a fost expusă în Gara de Nord din Timişoara pentru a putea fi admirată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1449 afișări
Imaginea articolului O locomotivă cu abur, veche de peste 70 de ani, a fost recondiţionată şi expusă la Timişoara - FOTO

O locomotivă cu abur, veche de peste 70 de ani, a fost recondiţionată şi expusă la Timişoara (Imagine: Sebastian Tataru/ Mediafax Foto)

Directorul Regionalei CFR Timişoara, Ioan Simu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în Gara de Nord din Timişoara a fost expusă o locomotivă cu abur, fabricată în 1943, care a fost recondiţionată.

"Vorbim de o locomotivă care a fost salvată de aruncarea la fier vechi. Aceasta a fost recondiţionată în Atelierul de Infrastructură Bega Reparaţii din Timişoara, iar procesul de recondiţionare a durat aproximativ trei luni şi a costat 30.000 de lei. Nu este proprietatea noastră, a CFR, noi am luat-o în custodie", a declarat Ioan Simu.

Potrivit sursei citate, locomotiva cu abur a tractat trenuri de marfă.

"Anul de fabricaţie este 1943, este de producţie germană şi în Germania a tractat trenuri de marfă. Apoi a fost cumpărată de statul român, unde şi în România a tractat trenuri de marfă. A fost în circulaţie până în anul 1973", a afirmat Simu.

Directorul Regionalei CFR Timişoara a spus că această locomotivă este o piesă de patrimoniu, care va rămâne expusă la Timişoara pentru ca trecătorii să o poată admira.

Locomotiva are cazan de aburi, însă acesta nu mai este funcţional şi nici nu mai poate fi reparat, deoarece acest tip de lucrări se făceau doar la Uzinele "16 Februarie" din Cluj-Napoca.

Locomotiva cu abur, care poartă numărul 150 1091, a fost adusă cu sprijinul operatorului de transport feroviar Tim Rail Cargo, iar la restaurarea acestui obiect de patrimoniu au contribuit societatea SC Bega Reparaţii Timişoara şi Sindicatul Feroviar "Glasul Roţilor de Tren", Sindicatul Feroviar "Drum de Fier", Sindicatul M/C Timişoara, Sindicatul Concordia Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici