O pagină din Noul Testament, veche de 2000 de ani, scoasă la vânzare pe eBay contra sumei de 99 de dolari - FOTO , VIDEO

Un manuscris rar, care s-a dovedit a fi o pagină din Evanghelia lui Ioan de acum 2.000 de ani, a fost scos la licitaţie pe eBay contra unei sume iniţiale de 99 de dolari, informează Daily Mail în pagina electronică.

2241 afișări
Imaginea articolului O pagină din Noul Testament, veche de 2000 de ani, scoasă la vânzare pe eBay contra sumei de 99 de dolari - FOTO , VIDEO

O pagină din Noul Testament, mai exact din Evanghelia lui Ioan, a apărut pe eBay - FOTO , VIDEO (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Ceea ce se credea a fi iniţial doar un manuscris vechi, s-a dovedit ulterior a fi o pagină din Evanghelia lui Ioan de acum 2.000 de ani. Papirusul grecesc datează din anii 250-350 d. Hr. şi este un fragment din Evanghelia lui Ioan. Fragmentul din Noul Testament include şase linii de text scrise în greacă de la Ioan 1:50-51, pe o parte, şi un text creştin încă neidentificat pe partea opusă, relatează Daily Mail.

Cartea din care s-a rupt această pagină aparţine, cel mai probabil, unuia dintre textele biblice scrise în acele timpuri, când preoţii creştini copiau versete întregi pe foi de papirus pentru a putea răspândi religia în lume. 

“Fragmentul de papirus, de dimensiunea unui card bancar, nu este, în prezent, catalogat în lista oficială de manuscrise ale Noului Testament”, afirmă expertul în domeniu Brice C. Jones.

Manuscrisul religios a fost identificat pe eBay de către Geoffrey Smith, profesor asistent la Universitatea din Texas. "Atunci când am văzut lista m-am gândit că acest lucru nu poate fi permis să se vândă pe eBay, fiindcă va disparea, cu siguranţă, într-o colecţie privată", a explicat profesorul.

Specializarea lui Geoffrey Smith este cercetarea creştinismului timpuriu.


 

Pentru a putea studia fragmentul ca să fie sigur de autenticitatea lui, Geoffrey Smith a contactat vânzătorul şi i-a cerut acestuia să oprească licitaţia, care la acel moment  ajunsese la mai mult de 1.000 de dolari.

Smith este de părere că fragmentul reprezintă unica secvenţă cunoscută din papirusul grec al Noului Testament. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici