O pendulă din 1835, vândută pentru un preţ record la licitaţie

O pendulă fabricată în 1834 de firma elveţiană Breguet a fost vândută cu un preţ record pentru un astfel de ceas în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's, marţi, la New York.

356 afișări
Imaginea articolului O pendulă din 1835, vândută pentru un preţ record la licitaţie

O pendulă din 1835, vândută pentru un preţ record la licitaţie (imagine: sothebys.com)

Pendula, un model Duc D'Orléans din gama "Sympathique", era estimată de reprezentanţii casei Sotheby's la preţul de 5 milioane de dolari.

Vândută în 1999, de Time Museum din oraşul Rockford, din statul american Illinois, cu 5.777.500 de dolari - un record de preţ pentru acea vreme -, pendula, colorată în auriu şi roşu, a reprezentat punctul central al acestei licitaţii de ceasuri organizate de casa Sotheby's, fiind vândută pentru suma de 6.8 milioane de dolari.

Licitaţia a generat încasări totale de 11,7 milioane de dolari, informează Reuters.

Organizatorii licitaţiei nu au dat publicităţii identitatea noului cumpărător, declarând însă că pendula a fost achiziţionată de un muzeu privat.

Pendulele din gama "Sympathique", foarte rare, au contribuit din plin la celebritatea producătorului de ceasuri Abraham-Louis Breguet.

Având o înălţime de aproape 60 de centimetri, acest model este unul dintre cele 12 modele "Sympathique" care mai există în zilele noastre. Ceasurile şi pendulele fabricate de casa Breguet erau comandate de casa regală spaniolă, familia imperială rusă, împăratul Napoleon Bonaparte şi de regele George al IV-lea din Marea Britanie.

Un alt model de valoare vândut în cadrul aceleiaşi licitaţii a fost un ceas de mână Patek Philippe din aur de 18 carate, cu un diametru de 46 milimetri, realizat în 1955, care a fost achiziţionat cu 962.500 de dolari, depăşind cu mult estimările specialiştilor.

Alte şase ceasuri de mână s-au vândut cu peste 100.000 de dolari fiecare. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici