O scrisoare din "Harry Potter", estimată la 6.400 de dolari, scoasă la licitaţie

Scrisoarea prin care tânărul Harry Potter era informat că a fost admis la şcoala de magie Hogwarts, prezentată în "Harry Potter şi Piatra Filozofală", primul film din această franciză cinematografică, estimată la 6.400 de dolari, va fi scoasă la licitaţie, informează contactmusic.com.

661 afișări
Imaginea articolului O scrisoare din "Harry Potter", estimată la 6.400 de dolari, scoasă la licitaţie

O scrisoare din "Harry Potter", estimată la 6.400 de dolari, scoasă la licitaţie (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Acel document îl informa pe Harry Potter, interpretat de actorul Daniel Radcliffe, că a fost admis la Şcoala de magie şi vrăjitorie Hogwarts, şi a apărut în primul film din seria "Harry Potter", lansat pe marile ecrane în 2001.

Scrisoarea va fi pusă în vânzare într-o licitaţie care va avea loc miercuri, la Londra.

Documentul, estimat de specialişti la 6.400 de dolari, va fi pus în vânzare la evenimentul "Entertainment Memorabilia Auction", o licitaţie organizată de Prop Store.

Peste 450 de obiecte care au putut fi văzute în 150 de filme şi seriale TV vor fi propuse spre vânzare la acea licitaţie.

Evenimentul va avea loc Odeon BFI IMAX din Londra.

Cărţile din seria "Harry Potter" - şapte volume, care s-au vândut în peste 450 milioane de copii pe plan mondial - au fost publicate de scriitoarea britanică J.K. Rowling între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley.

Cele opt filme realizate pe baza romanelor din franciza "Harry Potter" au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici